آیتاله آملی لاریجانی با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، بر همکاری قوا برای حل این مشکلات تاکید کرد و گفت: بار اصلی مسئولیت برای حل مشکلات بر دوش قوه مجریه است، منتها قوای دیگر نیز باید به دولت کمک کنند. بحمداله با تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا برخی از گرهها در حال گشوده شدن است و به تدریج شاهد ثبات و وضعیت بهتری خواهیم بود. آملی لاریجانی با بیان اینکه مسئله اقتصاد و معیشت، محور اصلی نفوذ دشمن و ضربات او است، یادآور شد: هنوز تا حل کامل مشکلات فاصله داریم و دولت محترم نیز باید تدبیر خود را افزایش دهد. قوای دیگر هم باید همکاری کنند و در این میان مسائل و مشکلات قشرهای مختلف را باید مورد توجه جدی قرار داد. وی در ادامه به برخی مشکلات کارگران و مطالبات آنان اشاره کرد و گفت: امروز قشر کارگر تحت فشارهای معیشتی بسیار زیادی است. به هر حال، حقوق ثابتی داشتهاند و یک باره قیمت ارزاق و اجناس بالا رفته است. ما باید به حل مشکلات آنها توجه داشته باشیم. گاهی ماهها حقوق کارگران به تعویق میافتد؛ چگونه زندگی کنند؟ این مسائل، دو وجه دارد؛ یکی وجه اجرایی است که دادگستری، سازمان بازرسی کل کشور و سایر نهادهای مسئول باید در جایی که بحث حقوق عمومی مطرح است به موضوع ورود پیدا کنند و اگر مسئولی کوتاهی میکند، با او برخورد شود. وی ادامه داد: وجهه دیگر، سوء استفاده دشمن از برخی خلاءها و کاستیهاست. با کسانی که بخواهند از کارگران عزیز، در مسیر رسیدن به مطالباتشان بهره برداری ابزاری کنند و با ورود افراد بیگانه از محیط کارگری، به بهانه مطالبات کارگران نظم کشور را بر هم بزنند باید برخورد شود. این قبیل مسائل، ابزار دشمن است و برخی در صدد بهره گیری از این ابزار هستند. هیچگاه با اغتشاش، بحران و اقدامات خلاف نظم عمومی، مطالبات به نتیجه نخواهد رسید. رئیس قوهقضائيه تاکید کرد: مطالبات کارگران عزیز باید در یک فضای معقول، با تفاهمهای منطقی با پیمانکاران و با ورود دولت و دستگاه قضایی به نتیجه برسد. اینکه عدهای این مطالبات را بخواهند و عدهای بهانه کنند و نظم و انتظام کشور را به هم بریزند، قابل قبول نیست. در عین حال تأکید میکنم که دولت محترم نیز باید مسئله معیشت کارگران را واقعاً مد نظر داشته باشد و در جاهایی که مشکلاتی پدید میآید فوراً رسیدگی کند. ما از زحمات دستگاههای اجرایی برای حل مشکلات، تشکر میکنیم اما در عین حال تاکیدمان این است که مسائل سر وقت خود و به موقع حل و فصل شوند تا نتیجه بخش باشند. وی همچنین با تاکید بر ضرورت دقت در واگذاریها و نظارت کامل دولت بر روند کار واحدهایی که به بخش خصوصی واگذار میشوند، تصریح کرد: باید دقت شود که بخش خصوصی دقیقا میخواهد به چه شکل عمل کند.
صالحی: امیدواریم برجام را زنده نگه داریم
باید نگرانیهای بینالمللی را کاهش دهیم
گروه سياسي: رئیس سازمان انرژی اتمی یک بار دیگر بر تعهد حقیقی ایران برای ادامه و گسترش و عمیقتر کردن روابط سازنده و پرفایدهمان با اتحادیه اروپا در زمینه همکاریهای هستهای بینالمللی تاکید کرد.
علی اکبر صالحی، در سومین سمینار همکاریهای هستهای ایران و اروپا با بیان اینکه چیزی که در سال ۲۰۱۶ بر سر آن به توافق رسیدیم، لزوم محقق کردن دستاوردهای توافق هستهای در زمینه همکاریهای هستهای از سوی هر دو طرف را منعکس کرد اظهار کرد: پیوست سوم برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) منعکسکننده همکاری و توافق نهایی امضاکنندگان بر سر اقدامات و تدابیر لازم برای اجرای توافق در این حوزهِ حیاتی و مهم، است. من خود به شخصه شاهد بحثها و گفتوگوها بر سر مفاد پیوست سوم و در نهایت به امضا رسیدن آن بودهام. کاملا یاد همهمان است که چگونه پروسه سخت و طولانی مذاکرات را طی کردیم و توانستیم بر سر متن نهایی به توافق برسیم. این کار اصلا آسان نبود؛ اما ما موفق شدیم.
علی اکبر صالحی با اشاره به اهمیت توافق هستهای ایران گفت: همین حقیقت که دانشمندان و متخصصین از ایران و اتحادیه اروپا سر یک میز نشستند تا به تبادل دانش و تجاربشان در زمینه استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای بپردازند، خود یک دستاورد محسوب میشود. اتحادیه اروپا از تجربه و شرایط خاصی در زمینه فعالیتهای هستهای صلحآمیز از جمله، ایمنی هستهای، مدیریت هستهای و تحقیق و توسعه هستهای بهره میبرد. در چارچوب کلی قرابت ملیمان به فعالیتهای هستهای صلحآمیز و به عنوان بخشی از تدابیر و سیاستهای اساسیمان، ما تمایل داشتهایم همکاریهایمان در این زمینهها را گسترش دهیم، به همین دلیل است که به تبادل با اتحادیه اروپا به صورت جدی پرداخته شد. این حسن نیت و عزم سیاسی به علاوه همکاری دو طرف بر روی پروژههای خاص، ما را بدین نقطه رسانده است. صالحی با اشاره به اینکه باید به دستاوردهای گذشتهمان پایبند باشیم، افزود: ما تلاش میکنیم که عمق و کیفیت روابطمان را به سطح بالاتری برسانیم. ما باور داریم که میتوانیم این کار را انجام دهیم و من اطمینان دارم که اتحادیه اروپا نیز حس و عزمی متقابل دارد. معاون رئیسجمهور کشورمان با اشاره به همکاریهای گسترده میان ایران و اتحادیه اروپا در حوزه ایمنی هستهای، نیروگاه هستهای بوشهر و همکاری در زمینه تحقیق و توسعه تاکید کرد که دو طرف نباید هیچ فرصتی را برای افزایش این همکاریها از دست بدهند.
وی خاطرنشان کرد: ایمنی هستهای در صنعت هستهایمان یکی از اولویتهای ما است و آخرین دستاوردها در این زمینه از اهمیت بسیار بالایی برای ما برخوردارند چراکه در نهایت به افزایش هرچه بیشتر ایمنی کل چرخه سوخت کمک میکنند. من اطمینان دارم که همکاران ما در اتحادیه اروپا با من هم نظر هستند که اجرای شروط پیوست سوم اطمینان جامعه بینالملل به ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران را تقویت میکند. صادقانه میگویم که چنین پیشرفتی به ایران نیز درباره تعهد اروپا به توافق هستهای اطمینان میدهد. صالحی ادامه داد: هم هر دو طرف (ایران و اتحادیه اروپا) و هم جامعه بینالمللی از پیشرفتهای هستهای سود خواهند برد. همهمان باید به گونهای عمل کنیم که به کاهش نگرانیهای منطقهای و بینالمللی در زمینه صلح و امنیت جهانی کمک کند، خصوصا در چنین زمانهای متلاطم و بیثباتی که یورش بیسابقهای علیه قوانین بینالمللی و چندجانبهگرایی شکل گرفته است.
وی، با قدردانی از تلاشهای اروپا برای حفظ برجام گفت: امیدواریم که به کمک یکدیگر، در کنار روسیه و چین برجام را زنده نگهداریم. صالحی گفت: شاید برجام بهترین توافقی که اعضای مذاکرهکننده آرزو داشتند، نبود اما در شرایط کنونی تنها توافق ممکن است؛ چنانچه رئیسجمهوری ایران آن را توافقنامه برد-برد خوانده است. وی افزود: امیدواریم که جامعه جهانی و اعضای برجام تمام تلاش خود را برای حفظ این توافق صورت دهند، چون اگر این توافق از بین برود نه کشور من، نه اتحادیه اروپا و نه جامعه جهانی از آن نفعی نخواهند برد. صالحی اظهار داشت: امیدواریم که به کمک یکدیگر در کنار روسیه و چین برجام را زنده نگهداریم. این نبردی است که بایستی در آن پیروز شویم چون از عهده بازنده شدن برنمیآییم.
بسیاری از کشورها از تحریمها تبعیت نمیکنند
رئیس مجلس با غیرقانونی خواندن تحریمهای آمریکا علیه ایران، گفت: بسیاری از کشورها در راستای اقدامات آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران گام برنمیدارند.
علی لاریجانی در دیدار با عبدالعزیر منیرو رئیس گروه دوستی پارلمانی غنا و ایران افزود: بعد از توافق برجام هیأتهای متعددی از غنا به ایران سفر کردند و مذاکرات خوبی در راستای توسعه روابط شکل گرفت همچنین کمیسیون مشترکی میان دو کشور ایجاد شد که باید تلاش شود مصوبات آن به اجرا درآید.
لاریجانی در ادامه با بیان اینکه در حوزه صنعت و کشاورزی میتوانیم همکاریهای دوجانبه داشته باشیم، عنوان کرد: جمهوری اسلامی مایل است در حوزه کشت فراسرزمینی از ظرفیتهای کشور غنا استفاده کند، همچنین در حوزه نفت و گاز نیز میتوانیم همکاری هایی داشته باشیم.