کد خبر: ۱۲۷۴۱۱
فروش خودرو ۵۰ درصد زیرقیمت بازار!

یارانه ۵۴ میلیونی برای خریداران سایپا

خودروسازان دست از فروش فوق‌العاده برنمی‌دارند و همچنان اصرار دارند حتی اگر ۵۰ درصد ارزان‌تر از قیمت بازار هم شده خودروهای خود را با قرعه‌کشی تحویل یک تعداد محدودی از مشتریان بدهند.

حجم بدهی خودروسازان به ۸۰ درصد ارزش دارایی‌های بخش ساختمان و دفاتر آنها رسیده و علاوه بر این بیش از ۱۴۰ هزار خودرو ناقص در پارکینگ خود همچنان دارند و با وجود این چالش‌ها همچنان اصرار بر پذیرش تعهد را رها نمی‌کنند.خودروسازان دست از فروش فوق‌العاده برنمی‌دارند و همچنان اصرار دارند حتی اگر ۵۰ درصد ارزان‌تر از قیمت بازار هم شده خودروهای خود را با قرعه‌کشی تحویل یک تعداد محدودی از مشتریان بدهند.روز گذشته  برای مدت زمان دو روز، فروش فوق‌العاده جدید سایپا شروع می‌شود که در یکی از مدل‌های آن یعنی خودرو تیبا ۲ قیمت سایپا ۵۱ درصد ارزان‌تر از بازار است. در حالی قرار است این خودرو با قیمت ۱۰۶ میلیون تومان با قرعه‌کشی به تعداد محدودی از مشتریان داده شود که قیمت این خودرو در بازار ۱۶۰ میلیون تومان است. برندگان قرعه‌کشی سایپا ۵۴ میلیون تومان به جیب خواهند زد.
اما رانت بعدی در خودرو بعدی چقدر است؟
در حالی که قیمت خودرو کوئیک با گیربکس معمولی در فروش فوق‌العاده سایپا ۱۴۱ میلیون تومان ثبت شده اما این خودرو در بازار ۳۰ میلیون گران‌تر یعنی ۱۷۱ میلیون تومان ارزش دارد. در واقع ۲۱ درصد ارزان‌تر از قیمت بازار قرار است این خودرو فروخته شود.
در خودرو کوئیک آر با گیربکس معمولی هم رانت آن به ۲۴ میلیون تومان می‌رسد. قیمت فروش در سایپا ۱۴۹ میلیون تومان یعنی ۱۶ درصد ارزان‌تر از بازار است. این خودرو در بازار بیش از ۱۷۳ میلیون تومان قیمت خورده استخودرو ساینا اس هم ۳۷ میلیون تومان یعنی ۲۶ درصد ارزان‌تر از بازار در فروش فوق‌العاده سایپا عرضه شده است. قیمت این خودرو در بازار ۱۷۹ میلیون تومان است اما در این فروش قیمت برای آن ۱۴۲ میلیون تومان در نظر گرفته‌اند.اما آخرین خودرو سایپا ۱۵۱ یا همان پراید وانت است که قرار شد ۳۳ میلیون تومان معادل ۲۶ درصد ارزان‌تر از بازار به فروش برسد. قیمت این خودرو در بازار ۱۵۸ میلیون تومان و در فروش فوق‌العاده خودروسازان ۱۲۵ میلیون تومان است.
توئیت عجیب وزیر صنعت؛ خودرو ارزان می‌شود!
وزیر صمت در توییتی اعلام کرده که طرح‌هایی در صنعت خودرو طراحی کرده که سبب می‌شود قیمت خودرو تا پایان سال ارزان شود. او گفته با افزایش تولید خودرو، قرعه‌کشی هم حذف می‌شود. اما آیا وعده وزیر شدنی است و خودرو امسال ارزان می‌شود؟این چندمین باری است که وزیر صمت وعده افزایش تولید و کاهش قیمت‌ خودرو را داده است. رضا فاطمی امین گفته قرار است سه میلیون خودرو تولید کند و مدعی است که افزایش تولید می‌تواند به کاهش قیمت‌ها منجر شود. او وعده داده قیمت خودرو تا پایان سال کاهش پیدا می‌کند.از طرف دیگر او وعده داده که روند افزایش تولید خودرو به نحوی خواهد بود که روند قرعه‌کشی خودرو هم حذف شود. اما آیا وعده وزیز صمت شدنی است؟
کاهش قیمت خودرو شدنی است؟
فاطمی امین وعده افزایش تولید خودرو را داده و می‌خواهد از محل افزایش تولید، قیمت‌ها را کاهش دهد. اما مساله کنونی صنعت خودروسازی کمبود قطعه است. طبق اعلام سازمان بازرسی بیش از ۱۴۰ هزار خودروی ناقص در پارکینگ خودروسازان وجود دارد اما چون خودروسازان با کمبود قطعه مواجهند، نمی‌توانند این تعداد خودرو را روانه بازار کنند.
از طرف دیگر، تا پایان سال گذشته، زیان انباشته خودروسازان از مرز ۵۵ هزار میلیارد تومان گذشته است. به قول معاون وزیر صمت، با این حجم از زیان چطور می‌توان از خودروسازان انتظار جهش تولید و کیفیت را داشت؟
از طرف دیگر به گفته رئیس انجمن قطعه‌سازان، خودروسازان ۶۰ هزار میلیارد تومان به قطعه‌سازان بدهی دارند. از طرف دیگر چندی پیش اعلام شد خودروسازان خط تولید برخی از خودروهای داخلی را متوقف کرده‌اند چون قطعات لازم برای تولید و تکمیل خودرو را ندارند و تحریم‌ها مانع واردات قطعات لازم هستند.
از طرف دیگر، یکی از مهم‌ترین دلایل مخالفت با آزادسازی واردات خودرو ارزبری آن است. دولت حتی واردات لوازم خانگی را ممنوع کرده که ارز زیادی از کشور وارد نشود. اما حالا اگر مطابق وعده وزیر صمت قرار باشد سه میلیون دستگاه تولید شود، نیاز به واردات قطعات است.چند روز پیش هم مدیرعامل ایران خودرو گفته بود متوسط ارزبری یک خودرو ۱۷۱۵ یورو است. این یعنی برای تولید سه میلیون دستگاه خودرو بیش از پنج میلیارد یورو نیاز است. این البته مشروط به این است که تحریم‌ها رفع شود و هم مشکل کمبود منابع ارزی ایران برطرف شود و هم واردات قطعات خودرو انجام شود.

 

سرنوشت این لایحه در مجمع تشخیص مصلحت چه می‌شود؟
 تکلیف FATF در مجمع روشن نیست

یك عضو مجمع تشخیص مصلحت در پاسخ به این سئوال که فضای مجمع در حال حاضر به سمت بررسی یا عدم بررسی  لایحه است، گفت: این مساله ربطی به فضای مجمع ندارد و مربوط به درخواست دولت و تصمیم رئیس و دبیر مجمع تشخیص است و طرح دوباره آن باید این مسیر را طی کند.
اظهارات احمد وحیدی، وزیر کشور دولت سیزدهم، مبنی بر اینکه اعضای FATF خودشان پول‌شو و قاچاقچی هستند فصل جدیدی را در مساله بررسی لایحه FATF در مجمع تشخیص باز کرد. این لایحه پیش از این در آذرماه سال ۹۹ علی‌رغم یک‌بار رد شدن، با درخواست حسن روحانی، رئیس دولت وقت  و موافقت رهبری دوباره در دستورکار مجمع تشخیص مصلحت قرار گرفت. با همه این آمد و شدها در نهایت دولت دوازدهم به سر آمد اما لایحه در دستور کار مجمع قرار نگرفت. حالا اظهارات اعضای دولت سیزدهم نشان می‌دهد که دیگر دولت تمایل و اصراری به بررسی این لایحه در مجمع ندارد. فراموش نکنیم که اصل بررسی این لایحه در مجمع تشخیص در پی اختلاف نظر دولت و شورای نگهبان بود. به نظر می‌رسد دولت فعلی در این زمینه اختلاف نظری با شورای نگهبان ندارد و از اساس مدعی و متقاضی بررسی مجدد نیست. 
حالا سرنوشت این لایحه چه می‌شود؟
محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این باره گفت: مدتی است که این لایحه در دستورکار نیست و از زمان طرح دوباره مساله در دستورکار قرار نگرفته است. برای این امر دولت باید بخواهد تا دوباره لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شود.
صدر با تاکید بر این که در شرایط فعلی تکلیف بررسی این لایحه و سرنوشت آن روشن نیست، افزود: پیش از این رهبری به درخواست دولت قبلی دستور دادند تا موضوع دوباره بررسی شود و قاعدتا باید در دستور کار قرار می‌گرفت اما هنوز چیزی روشن نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت در پاسخ به این سئوال که فضای مجمع در حال حاضر به سمت بررسی یا عدم بررسی این لایحه است، گفت: این مساله ربطی به فضای مجمع ندارد و مربوط به درخواست دولت و تصمیم رئیس و دبیر مجمع تشخیص است و طرح دوباره آن باید این مسیر را طی کند.

 

اقتصاد با شعار، آرمانگرایی، سخنرانی و دستور درست نمی‌شود؛
فقر مطلق یک سوم ایرانی‌ها؛ چرا؟

 جعفر محمدی
 گزارش رسمی وزارت رفاه می‌گوید: بیش از یک سوم ایرانیان، نه در فقر، که در فقر مطلق زندگی می‌کنند.
طبق این گزارش تکان دهنده که اخیراً منتشر شده، تعداد افرادی که تا یک سال پیش زیر خط فقر مطلق بوده‌اند، ۲۶ میلیون نفر بوده است و در یک سال اخیر، ۴ میلیون نفر دیگر به زیر خط فقر مطلق سقوط کرده‌اند تا تعدادشان به ۳۰ ملیون نفر برسد! یعنی هر دقیقه بیش از ۷.۵ نفر به زیر خط فقر مطلق پرت می‌شوند! و اگر اسم این، فاجعه و سکوت مسئولان در برابر آن بی‌شرمی نیست، پس چیست؟دقت کنید که داریم درباره فقر مطلق و نه فقر صحبت می‌کنیم، یعنی درباره افرادی که درآمدشان تنها قوت لایموت‌شان را کفایت می‌کند.
طبق آمارهای جدید، قیمت مواد غذایی در یک سال اخیر بین ۳۵ تا ۱۰۷ درصد افزایش داشته است و این، یعنی روند فقیرتر شدن مردم با سرعت ادامه دارد.برای اثبات اوضاع بسیار وخیم اقتصادی مردم ایران، البته نیازی به آمارهای رسمی نیست و جیب‌های تهی و سبدهای خالی خرید و چهره‌های شرمسار و نگران سرپرستان خانواده‌ها، محکم‌ترین دلیل روزانه است.( تمام دولت‌ها نیز در این فرایند مقصر هستند، چه اصلاح طلب و چه اصولگرا)حال چه باید کرد؟ مختصر و مفید می‌گویم و می‌دانم آنچه می‌نویسم بدیهیات است، اما دردا که یکی از بنیادی‌ترین مشکلات ایران این است که در همین اولیات و بدیهیات مانده‌ایم و باید مدام آنها را فریاد بزنیم:
۱ - مسئولان کشور این نکته ساده را بفهمند که اقتصاد با شعار، آرمانگرایی، سخنرانی و دستور درست نمی‌شود.
نکته ساده تر: نه تنها درست نمی‌شود که بدتر هم می‌شود.پس: شعار و جمله سازی را نگه دارید برای خودتان. باور کنید بخش مهمی از مشکلات اقتصادی و سرخوردگی‌های ملی، ناشی از حرف‌های غیرعلمی و بی‌ارزش شما مسئولان است. پس هر چه کمتر حرف بزنید، لطف بیشتری به کشور کرده اید.
۲ - اقتصاد علم است و با کسی هم تعارف ندارد.نکته ساده تر: اقتصاد، ایدئولوژی نیست.پس: به جای انتصاب سیاسیون و هم باندی‌ها به سمت‌های کلان اقتصادی، کار را به اقتصاددانانی که این علم را می‌فهمند، بسپارید.حاشیه: اگر هم نمی‌توانید دل از سمت‌ها بکشید، لااقل مشاوران متخصص به کار بگیرید و به حرف‌شان گوش کنید. کاری هم به ریش و لباس و باورهای مذهبی و سیاسی‌شان نداشته باشید.
۳ - اقتصاد هیچ کشوری بدون تعامل با دنیا حرکت و رشد نمی‌کند.نکته ساده تر: تکرار این نکته که اقتصاد هیچ کشوری بدون تعامل با دنیا حرکت و رشد نمی‌کند. پس: با دنیا دوست باشید. به قول آیت الله صافی گلپایگانی اینکه با بسیاری از کشورها قهر باشیم صحیح نیست و به ضرر مردم عزیزمان است. اصلاح روابط با همسایه‌ها و سایر کشورهای جهان و تنش زدایی از روابط بین‌الملل، فوری‌ترین نیاز ایران امروز است. اقتصاد مانند آب است، اگر درون یک برکه ثابت بماند، مرداب و گنداب می‌شود و اگر وصل به رود و دریا شود، منشا زندگی و سرزندگی است.اقتصاد ایران، در حال مردابی شدن است. چندغاز پولی که از فروش باری به هر جهت نفت گیر دولت می‌آید، فریب‌تان ندهد. برکه اقتصاد ایران را به جریان جهانی آب متصل کنید و الا روز به روز بر تعداد ایرانیانی که فقیرتر می‌شوند افزوده خواهد شد.دادن چند امتیاز سیاسی در مذاکرات در قبال گشایش اقتصادی، هم پیروزی سیاسی است و هم دستاورد اقتصادی. از شعارزدگی بیرون بیایید و شجاعت تصمیمات بزرگ و درست داشته باشید. اگر به روز جزا اعتقاد دارید، بدانید که در مرگ و بیماری و گرسنگی و حتی فحشای ناشی از فقر شهروندان این کشور، سهیم هستید و مجازات خواهید شد.
۴ - رشد اقتصادی بدون جذب سرمایه‌گذار میسر نیست.نکته ساده‌تر: مهم‌تر از جذب سرمایه‌گذار، فراری ندادن سرمایه‌گذاران موجود است.
پس: قوانین سرمایه‌گذاری و راه اندازی کسب و کارها را تسهیل کنید. نگذارید وقتی کسی می‌خواهد جایی سرمایه‌گذاری کند، افرادی در نهادهای مسئول به جای مساعدت به او، دورش را مانند گرگ‌های طمع کار بگیرند و سهم و باج بخواهند و آنقدر اذیت‌اش کنند و به صد جا و دنبال صد امضا بفرستند که عطای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی را به لقایش ببخشد.تا روند سرمایه‌گذاری را به معنای واقعی کلمه تسهیل نکنید، نه تنها سرمایه‌های خارجی جذب نمی‌شود که سرمایه‌های داخلی هم هرز می‌روند. اگر اصلاحات و انعطاف‌های بزرگ نداشته باشید، حتی در مزیت‌های فعلی مانند صادرات گاز نیز دچار بحران می‌شویم و تبدیل به وارد کننده می‌شویم. 
۵ - دولت بنگاه داری نکند.نکته ساده تر: کار دولت، تدبیر امور کلان است نه رقابت با بخش خصوصی.پس: تمام تصدی‌های دولتی در اقتصادی را حذف کنید. بخش خصوصی را آزاد بگذارید و تنها نظارت کنید. دولتی که وارد تولید محصولی می‌شود، در واقع دارد با بخش خصوصی رقابت می‌کند و نتیجه‌اش هم هدر رفت منابع در بخش دولتی است و ورشکستگی بخش خصوصی. دولت از رسانه داری تا خودروسازی، باید عرصه را به مردم واگذار کند. این راهی است که تمام اقتصادهای موفق دنیا رفته اند. شما چرا مقاومت می‌کنید؟!
۶ - اقتصاد دیجیتال را به رسمیت بشناسید و به آن احترام بگذارید.نکته ساده تر: در دنیای امروز بدون بهره مندی از ظرفیت‌های دیجیتالی، هیچ اقتصادی رشد نخواهد کرد. (راستی دنیای امروز را می‌شناسید؟!)پس: پهنای باند و سرعت اینترنت را افزایش دهید. حتی یک سانتی متر از ایران نباید خارج از پوشش اینترنت پرسرعت قرار گیرد. آموزش‌های مرتبط با اقتصاد دیجیتال را گسترش دهید. دست از افکار و طرح‌های خطرناکی مانند طرح صیانت بردارید و بگذارید مردم به کار و زندگی‌شان برسند.
۷ - اولویت‌های اقتصادی را بازتعریف کنید.
نکته ساده تر: کسی که ترتیب گام‌ها را نداند، به جایی نمی‌رسد.پس: به کمک متخصصان و بر اساس شرایط جدید، آمایش سرزمینی، ظرفیت‌ها و محدودیت ها، فناوری‌های جدید و... اولویت‌های اقتصاد ایران را بازتعریف کنید. اگر تا دیروز کشاورزی سهم بالایی در اقتصاد داشت یا تولید فولاد مهم بود، امروز می‌تواند گردشگری و تولیدات یارانه‌ای را جایگزین آن کرد. اگر تا دیروز فکر می‌کردید همه چیز - از سوزن تا توربین‌های نیروگاهی - را باید در داخل تولید کرد، شاید امروز بهتر باشد ۸۰ درصد از این‌ها را از خارج خرید و روی ۲۰ درصد متمرکز شد تا در این بخش‌ها در جهان حرفی برای گفتن داشت.مسئولان جمهوری اسلامی ایران! یا این چند کار را انجام می‌دهید و به مردم ایران، رشد، اعتماد و حال خوب ارزانی می‌دارید؛ یا از کنار این چند نکته ساده، به سادگی عبور می‌کنید که در آن صورت، نمی‌دانم از توفان خشم مردم گرسنه‌ای که چیزی برای از دست دادن ندارند، توان عبور خواهید داشت؟! حواس‌تان کجاست؟ عملی کردن این ۷ نکته برای شما و خانواده‌های شما، برای مردم، برای نظام جمهوری اسلامی و برای ایران، بهتر است. لااقل در حد توجه به بدیهیات، عاقلانه رفتار کنید.     عصر ایران

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1400/8/4 -  شماره 5012
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۲۷۴۱۱
فروش خودرو ۵۰ درصد زیرقیمت بازار!

یارانه ۵۴ میلیونی برای خریداران سایپا

خودروسازان دست از فروش فوق‌العاده برنمی‌دارند و همچنان اصرار دارند حتی اگر ۵۰ درصد ارزان‌تر از قیمت بازار هم شده خودروهای خود را با قرعه‌کشی تحویل یک تعداد محدودی از مشتریان بدهند.

حجم بدهی خودروسازان به ۸۰ درصد ارزش دارایی‌های بخش ساختمان و دفاتر آنها رسیده و علاوه بر این بیش از ۱۴۰ هزار خودرو ناقص در پارکینگ خود همچنان دارند و با وجود این چالش‌ها همچنان اصرار بر پذیرش تعهد را رها نمی‌کنند.خودروسازان دست از فروش فوق‌العاده برنمی‌دارند و همچنان اصرار دارند حتی اگر ۵۰ درصد ارزان‌تر از قیمت بازار هم شده خودروهای خود را با قرعه‌کشی تحویل یک تعداد محدودی از مشتریان بدهند.روز گذشته  برای مدت زمان دو روز، فروش فوق‌العاده جدید سایپا شروع می‌شود که در یکی از مدل‌های آن یعنی خودرو تیبا ۲ قیمت سایپا ۵۱ درصد ارزان‌تر از بازار است. در حالی قرار است این خودرو با قیمت ۱۰۶ میلیون تومان با قرعه‌کشی به تعداد محدودی از مشتریان داده شود که قیمت این خودرو در بازار ۱۶۰ میلیون تومان است. برندگان قرعه‌کشی سایپا ۵۴ میلیون تومان به جیب خواهند زد.
اما رانت بعدی در خودرو بعدی چقدر است؟
در حالی که قیمت خودرو کوئیک با گیربکس معمولی در فروش فوق‌العاده سایپا ۱۴۱ میلیون تومان ثبت شده اما این خودرو در بازار ۳۰ میلیون گران‌تر یعنی ۱۷۱ میلیون تومان ارزش دارد. در واقع ۲۱ درصد ارزان‌تر از قیمت بازار قرار است این خودرو فروخته شود.
در خودرو کوئیک آر با گیربکس معمولی هم رانت آن به ۲۴ میلیون تومان می‌رسد. قیمت فروش در سایپا ۱۴۹ میلیون تومان یعنی ۱۶ درصد ارزان‌تر از بازار است. این خودرو در بازار بیش از ۱۷۳ میلیون تومان قیمت خورده استخودرو ساینا اس هم ۳۷ میلیون تومان یعنی ۲۶ درصد ارزان‌تر از بازار در فروش فوق‌العاده سایپا عرضه شده است. قیمت این خودرو در بازار ۱۷۹ میلیون تومان است اما در این فروش قیمت برای آن ۱۴۲ میلیون تومان در نظر گرفته‌اند.اما آخرین خودرو سایپا ۱۵۱ یا همان پراید وانت است که قرار شد ۳۳ میلیون تومان معادل ۲۶ درصد ارزان‌تر از بازار به فروش برسد. قیمت این خودرو در بازار ۱۵۸ میلیون تومان و در فروش فوق‌العاده خودروسازان ۱۲۵ میلیون تومان است.
توئیت عجیب وزیر صنعت؛ خودرو ارزان می‌شود!
وزیر صمت در توییتی اعلام کرده که طرح‌هایی در صنعت خودرو طراحی کرده که سبب می‌شود قیمت خودرو تا پایان سال ارزان شود. او گفته با افزایش تولید خودرو، قرعه‌کشی هم حذف می‌شود. اما آیا وعده وزیر شدنی است و خودرو امسال ارزان می‌شود؟این چندمین باری است که وزیر صمت وعده افزایش تولید و کاهش قیمت‌ خودرو را داده است. رضا فاطمی امین گفته قرار است سه میلیون خودرو تولید کند و مدعی است که افزایش تولید می‌تواند به کاهش قیمت‌ها منجر شود. او وعده داده قیمت خودرو تا پایان سال کاهش پیدا می‌کند.از طرف دیگر او وعده داده که روند افزایش تولید خودرو به نحوی خواهد بود که روند قرعه‌کشی خودرو هم حذف شود. اما آیا وعده وزیز صمت شدنی است؟
کاهش قیمت خودرو شدنی است؟
فاطمی امین وعده افزایش تولید خودرو را داده و می‌خواهد از محل افزایش تولید، قیمت‌ها را کاهش دهد. اما مساله کنونی صنعت خودروسازی کمبود قطعه است. طبق اعلام سازمان بازرسی بیش از ۱۴۰ هزار خودروی ناقص در پارکینگ خودروسازان وجود دارد اما چون خودروسازان با کمبود قطعه مواجهند، نمی‌توانند این تعداد خودرو را روانه بازار کنند.
از طرف دیگر، تا پایان سال گذشته، زیان انباشته خودروسازان از مرز ۵۵ هزار میلیارد تومان گذشته است. به قول معاون وزیر صمت، با این حجم از زیان چطور می‌توان از خودروسازان انتظار جهش تولید و کیفیت را داشت؟
از طرف دیگر به گفته رئیس انجمن قطعه‌سازان، خودروسازان ۶۰ هزار میلیارد تومان به قطعه‌سازان بدهی دارند. از طرف دیگر چندی پیش اعلام شد خودروسازان خط تولید برخی از خودروهای داخلی را متوقف کرده‌اند چون قطعات لازم برای تولید و تکمیل خودرو را ندارند و تحریم‌ها مانع واردات قطعات لازم هستند.
از طرف دیگر، یکی از مهم‌ترین دلایل مخالفت با آزادسازی واردات خودرو ارزبری آن است. دولت حتی واردات لوازم خانگی را ممنوع کرده که ارز زیادی از کشور وارد نشود. اما حالا اگر مطابق وعده وزیر صمت قرار باشد سه میلیون دستگاه تولید شود، نیاز به واردات قطعات است.چند روز پیش هم مدیرعامل ایران خودرو گفته بود متوسط ارزبری یک خودرو ۱۷۱۵ یورو است. این یعنی برای تولید سه میلیون دستگاه خودرو بیش از پنج میلیارد یورو نیاز است. این البته مشروط به این است که تحریم‌ها رفع شود و هم مشکل کمبود منابع ارزی ایران برطرف شود و هم واردات قطعات خودرو انجام شود.

 

سرنوشت این لایحه در مجمع تشخیص مصلحت چه می‌شود؟
 تکلیف FATF در مجمع روشن نیست

یك عضو مجمع تشخیص مصلحت در پاسخ به این سئوال که فضای مجمع در حال حاضر به سمت بررسی یا عدم بررسی  لایحه است، گفت: این مساله ربطی به فضای مجمع ندارد و مربوط به درخواست دولت و تصمیم رئیس و دبیر مجمع تشخیص است و طرح دوباره آن باید این مسیر را طی کند.
اظهارات احمد وحیدی، وزیر کشور دولت سیزدهم، مبنی بر اینکه اعضای FATF خودشان پول‌شو و قاچاقچی هستند فصل جدیدی را در مساله بررسی لایحه FATF در مجمع تشخیص باز کرد. این لایحه پیش از این در آذرماه سال ۹۹ علی‌رغم یک‌بار رد شدن، با درخواست حسن روحانی، رئیس دولت وقت  و موافقت رهبری دوباره در دستورکار مجمع تشخیص مصلحت قرار گرفت. با همه این آمد و شدها در نهایت دولت دوازدهم به سر آمد اما لایحه در دستور کار مجمع قرار نگرفت. حالا اظهارات اعضای دولت سیزدهم نشان می‌دهد که دیگر دولت تمایل و اصراری به بررسی این لایحه در مجمع ندارد. فراموش نکنیم که اصل بررسی این لایحه در مجمع تشخیص در پی اختلاف نظر دولت و شورای نگهبان بود. به نظر می‌رسد دولت فعلی در این زمینه اختلاف نظری با شورای نگهبان ندارد و از اساس مدعی و متقاضی بررسی مجدد نیست. 
حالا سرنوشت این لایحه چه می‌شود؟
محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این باره گفت: مدتی است که این لایحه در دستورکار نیست و از زمان طرح دوباره مساله در دستورکار قرار نگرفته است. برای این امر دولت باید بخواهد تا دوباره لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شود.
صدر با تاکید بر این که در شرایط فعلی تکلیف بررسی این لایحه و سرنوشت آن روشن نیست، افزود: پیش از این رهبری به درخواست دولت قبلی دستور دادند تا موضوع دوباره بررسی شود و قاعدتا باید در دستور کار قرار می‌گرفت اما هنوز چیزی روشن نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت در پاسخ به این سئوال که فضای مجمع در حال حاضر به سمت بررسی یا عدم بررسی این لایحه است، گفت: این مساله ربطی به فضای مجمع ندارد و مربوط به درخواست دولت و تصمیم رئیس و دبیر مجمع تشخیص است و طرح دوباره آن باید این مسیر را طی کند.

 

اقتصاد با شعار، آرمانگرایی، سخنرانی و دستور درست نمی‌شود؛
فقر مطلق یک سوم ایرانی‌ها؛ چرا؟

 جعفر محمدی
 گزارش رسمی وزارت رفاه می‌گوید: بیش از یک سوم ایرانیان، نه در فقر، که در فقر مطلق زندگی می‌کنند.
طبق این گزارش تکان دهنده که اخیراً منتشر شده، تعداد افرادی که تا یک سال پیش زیر خط فقر مطلق بوده‌اند، ۲۶ میلیون نفر بوده است و در یک سال اخیر، ۴ میلیون نفر دیگر به زیر خط فقر مطلق سقوط کرده‌اند تا تعدادشان به ۳۰ ملیون نفر برسد! یعنی هر دقیقه بیش از ۷.۵ نفر به زیر خط فقر مطلق پرت می‌شوند! و اگر اسم این، فاجعه و سکوت مسئولان در برابر آن بی‌شرمی نیست، پس چیست؟دقت کنید که داریم درباره فقر مطلق و نه فقر صحبت می‌کنیم، یعنی درباره افرادی که درآمدشان تنها قوت لایموت‌شان را کفایت می‌کند.
طبق آمارهای جدید، قیمت مواد غذایی در یک سال اخیر بین ۳۵ تا ۱۰۷ درصد افزایش داشته است و این، یعنی روند فقیرتر شدن مردم با سرعت ادامه دارد.برای اثبات اوضاع بسیار وخیم اقتصادی مردم ایران، البته نیازی به آمارهای رسمی نیست و جیب‌های تهی و سبدهای خالی خرید و چهره‌های شرمسار و نگران سرپرستان خانواده‌ها، محکم‌ترین دلیل روزانه است.( تمام دولت‌ها نیز در این فرایند مقصر هستند، چه اصلاح طلب و چه اصولگرا)حال چه باید کرد؟ مختصر و مفید می‌گویم و می‌دانم آنچه می‌نویسم بدیهیات است، اما دردا که یکی از بنیادی‌ترین مشکلات ایران این است که در همین اولیات و بدیهیات مانده‌ایم و باید مدام آنها را فریاد بزنیم:
۱ - مسئولان کشور این نکته ساده را بفهمند که اقتصاد با شعار، آرمانگرایی، سخنرانی و دستور درست نمی‌شود.
نکته ساده تر: نه تنها درست نمی‌شود که بدتر هم می‌شود.پس: شعار و جمله سازی را نگه دارید برای خودتان. باور کنید بخش مهمی از مشکلات اقتصادی و سرخوردگی‌های ملی، ناشی از حرف‌های غیرعلمی و بی‌ارزش شما مسئولان است. پس هر چه کمتر حرف بزنید، لطف بیشتری به کشور کرده اید.
۲ - اقتصاد علم است و با کسی هم تعارف ندارد.نکته ساده تر: اقتصاد، ایدئولوژی نیست.پس: به جای انتصاب سیاسیون و هم باندی‌ها به سمت‌های کلان اقتصادی، کار را به اقتصاددانانی که این علم را می‌فهمند، بسپارید.حاشیه: اگر هم نمی‌توانید دل از سمت‌ها بکشید، لااقل مشاوران متخصص به کار بگیرید و به حرف‌شان گوش کنید. کاری هم به ریش و لباس و باورهای مذهبی و سیاسی‌شان نداشته باشید.
۳ - اقتصاد هیچ کشوری بدون تعامل با دنیا حرکت و رشد نمی‌کند.نکته ساده تر: تکرار این نکته که اقتصاد هیچ کشوری بدون تعامل با دنیا حرکت و رشد نمی‌کند. پس: با دنیا دوست باشید. به قول آیت الله صافی گلپایگانی اینکه با بسیاری از کشورها قهر باشیم صحیح نیست و به ضرر مردم عزیزمان است. اصلاح روابط با همسایه‌ها و سایر کشورهای جهان و تنش زدایی از روابط بین‌الملل، فوری‌ترین نیاز ایران امروز است. اقتصاد مانند آب است، اگر درون یک برکه ثابت بماند، مرداب و گنداب می‌شود و اگر وصل به رود و دریا شود، منشا زندگی و سرزندگی است.اقتصاد ایران، در حال مردابی شدن است. چندغاز پولی که از فروش باری به هر جهت نفت گیر دولت می‌آید، فریب‌تان ندهد. برکه اقتصاد ایران را به جریان جهانی آب متصل کنید و الا روز به روز بر تعداد ایرانیانی که فقیرتر می‌شوند افزوده خواهد شد.دادن چند امتیاز سیاسی در مذاکرات در قبال گشایش اقتصادی، هم پیروزی سیاسی است و هم دستاورد اقتصادی. از شعارزدگی بیرون بیایید و شجاعت تصمیمات بزرگ و درست داشته باشید. اگر به روز جزا اعتقاد دارید، بدانید که در مرگ و بیماری و گرسنگی و حتی فحشای ناشی از فقر شهروندان این کشور، سهیم هستید و مجازات خواهید شد.
۴ - رشد اقتصادی بدون جذب سرمایه‌گذار میسر نیست.نکته ساده‌تر: مهم‌تر از جذب سرمایه‌گذار، فراری ندادن سرمایه‌گذاران موجود است.
پس: قوانین سرمایه‌گذاری و راه اندازی کسب و کارها را تسهیل کنید. نگذارید وقتی کسی می‌خواهد جایی سرمایه‌گذاری کند، افرادی در نهادهای مسئول به جای مساعدت به او، دورش را مانند گرگ‌های طمع کار بگیرند و سهم و باج بخواهند و آنقدر اذیت‌اش کنند و به صد جا و دنبال صد امضا بفرستند که عطای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی را به لقایش ببخشد.تا روند سرمایه‌گذاری را به معنای واقعی کلمه تسهیل نکنید، نه تنها سرمایه‌های خارجی جذب نمی‌شود که سرمایه‌های داخلی هم هرز می‌روند. اگر اصلاحات و انعطاف‌های بزرگ نداشته باشید، حتی در مزیت‌های فعلی مانند صادرات گاز نیز دچار بحران می‌شویم و تبدیل به وارد کننده می‌شویم. 
۵ - دولت بنگاه داری نکند.نکته ساده تر: کار دولت، تدبیر امور کلان است نه رقابت با بخش خصوصی.پس: تمام تصدی‌های دولتی در اقتصادی را حذف کنید. بخش خصوصی را آزاد بگذارید و تنها نظارت کنید. دولتی که وارد تولید محصولی می‌شود، در واقع دارد با بخش خصوصی رقابت می‌کند و نتیجه‌اش هم هدر رفت منابع در بخش دولتی است و ورشکستگی بخش خصوصی. دولت از رسانه داری تا خودروسازی، باید عرصه را به مردم واگذار کند. این راهی است که تمام اقتصادهای موفق دنیا رفته اند. شما چرا مقاومت می‌کنید؟!
۶ - اقتصاد دیجیتال را به رسمیت بشناسید و به آن احترام بگذارید.نکته ساده تر: در دنیای امروز بدون بهره مندی از ظرفیت‌های دیجیتالی، هیچ اقتصادی رشد نخواهد کرد. (راستی دنیای امروز را می‌شناسید؟!)پس: پهنای باند و سرعت اینترنت را افزایش دهید. حتی یک سانتی متر از ایران نباید خارج از پوشش اینترنت پرسرعت قرار گیرد. آموزش‌های مرتبط با اقتصاد دیجیتال را گسترش دهید. دست از افکار و طرح‌های خطرناکی مانند طرح صیانت بردارید و بگذارید مردم به کار و زندگی‌شان برسند.
۷ - اولویت‌های اقتصادی را بازتعریف کنید.
نکته ساده تر: کسی که ترتیب گام‌ها را نداند، به جایی نمی‌رسد.پس: به کمک متخصصان و بر اساس شرایط جدید، آمایش سرزمینی، ظرفیت‌ها و محدودیت ها، فناوری‌های جدید و... اولویت‌های اقتصاد ایران را بازتعریف کنید. اگر تا دیروز کشاورزی سهم بالایی در اقتصاد داشت یا تولید فولاد مهم بود، امروز می‌تواند گردشگری و تولیدات یارانه‌ای را جایگزین آن کرد. اگر تا دیروز فکر می‌کردید همه چیز - از سوزن تا توربین‌های نیروگاهی - را باید در داخل تولید کرد، شاید امروز بهتر باشد ۸۰ درصد از این‌ها را از خارج خرید و روی ۲۰ درصد متمرکز شد تا در این بخش‌ها در جهان حرفی برای گفتن داشت.مسئولان جمهوری اسلامی ایران! یا این چند کار را انجام می‌دهید و به مردم ایران، رشد، اعتماد و حال خوب ارزانی می‌دارید؛ یا از کنار این چند نکته ساده، به سادگی عبور می‌کنید که در آن صورت، نمی‌دانم از توفان خشم مردم گرسنه‌ای که چیزی برای از دست دادن ندارند، توان عبور خواهید داشت؟! حواس‌تان کجاست؟ عملی کردن این ۷ نکته برای شما و خانواده‌های شما، برای مردم، برای نظام جمهوری اسلامی و برای ایران، بهتر است. لااقل در حد توجه به بدیهیات، عاقلانه رفتار کنید.     عصر ایران

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد