آیتالله احمد جنتی با بیان اینکه روحیه بسیجی یک روحیه اسلامی و انقلابی است که باید در همه عرصهها و دستگاهها همچون دولت، مجلس، قوه قضائیه، حوزههای علمیه، دانشگاهها، مدارس حاکم شود، گفت: دانشجوی ما باید با روحیه بسیجی وارد میدان مسئولیت شود.آیتالله جنتی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات اقتصادی و معیشتی اشاره و با بیان اینکه اگر روحیه بسیجی حاکم باشد همه مشکلات حل میشود، خاطرنشان کرد: مسئولین باید تمام تلاش خود را برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی به کار گیرند.وی افزود: این مردم که همه چیزشان را در راه اسلام و انقلاب فدا کردهاند و در همه صحنههای دفاع از اسلام و انقلاب حاضر بودهاند، باید مشکلاتشان برطرف شود.
با وجود این همه منابع، مردم را کمیته امدادی اداره کردن ننگ است
آیتالله جوادی آملی: مردم را با عمل، امیدوار کنید نه با حرف
یك مرجع تقلید در دیدار پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما گفت: باید بدانیم جامعه گرسنه با برنامه طنز شاداب نمی شود، گرچه وجود این برنامهها مانعی ندارد لکن اگر مشکلات اساسی مردم برطرف شود قطعا امید و نشاط به جامعه باز خواهد گشت.
آیتالله جوادی آملی در این دیدار با اشاره به ایثارگری و خونهای پاک شهدا برای حفظ اسلام و کشور بیان داشت:شهدا زندهاند و از خدا روزی دریافت میکنند و با خدا گفتگو دارند، همانطور که ما با خدا حرف میزنیم، در سوره مبارکه «آلعمران» دارد که شهدا به خداوند عرضه می دارند یسْتَبْشِرُونَ؛ یعنی مرتّب از خدا سئوال میکنند مژده بدهید، شیعیان ما در کجا هستند؟ در چه راهی هستند؟ تا کجا هستند؟ وَ یسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِینَ لَمْ یلْحَقُوا بِهِم اینها که راهی راه ما هستند، الآن کجایند؟ کمک هم میخواهند؟ الَّذِینَ لَمْ یلْحَقُوا؛ یعنی کسانی که راه افتادهاند اما هنوز نرسیدند. ما هم در تعبیرات فارسی چنین تعبیری داریم میگوییم اینها هنوز نرسیدند؛ یعنی در بین راه هستند. شهدا به خدای سبحان میگویند به آنهایی که در راه هستند کمک کن که رسیدن آنها تسریع بشود، موانعشان برطرف شود، زودتر به مقصد برسند، آنها میخواهند عالم بشوند، کامل بشوند، فاضل بشوند، سعادتمند بشوند، زودتر به مقصد برسند:وَ یسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِینَ لَمْ یلْحَقُوا بِهِم؛ یعنی مرتّب میگویند خدایا مژده بده! اینها کجا هستند؟ چقدر مانده به ما برسند؟ این مطلب در واقع، یعنی وظیفه ما این است که در راه شهدا باشیم و آنها از ما چنین انتظار و طلبی دارند.
وی خاطرنشان کرد: این مملکت به لطف الهی همه چیز دارد، با وجود این همه منابع و سرمایههای مادی و معنوی فراوانی که در این کشور وجود دارد، مردم را کمیته امدادی اداره کردن ننگ است! استاد عالی حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به رسالتهای فرهنگی و اجتماعی سازمان صدا و سیما، خواستار توجه هر چه بیشتر برنامههای این سازمان به انعکاس مشکلات مردم و دغدغههای آنان به ویژه در بخش معیشت و اقتصاد شد.جوادی آملی ابراز داشت: فرهنگِ دین به ما می گوید همین زنجیری که در روز عاشورای حسینی(ع) وسیله عزاداری است باید از روز یازدهم وسیله بستن دست دزدان و متخلفان باشد. اینچنین فرهنگی باید به وسیله صدا و سیما اشاعه یابد. ایشان تاکید کرد: نباید انتظار داشت با چند برنامه طنز، جامعه شاداب و بانشاط شود، باید بدانیم جامعه گرسنه با برنامه طنز شاداب نمی شود، گرچه وجود این برنامهها مانعی ندارد لکن اگر مشکلات اساسی مردم برطرف شود قطعا امید و نشاط به جامعه باز خواهد گشت.این مرجع تقلید در پایان افرود: باید مردم را با عمل، امیدوار کنید نه با حرف، حرف بی عمل نتیجه ای جز ناامیدی جامعه در پی ندارد، هرگز بدون تفکر، کاری را شروع نکنید و همواره خود را امانت دار مردم بدانید.
مسعود قرهخانی: با یک دلار در جیب مهاجرت کردیم
مهاجر ۳۹ ساله ایرانی، رئیس پارلمان نروژ شد
گروه بین الملل: با رای اکثریت نمایندگان مجلس نروژ یک سیاستمدار متولد ۱۳۶۱ در تهران به عنوان رئیس جدید پارلمان انتخاب شد.
مسعود قرهخانی در سن پنج سالگی همراه با خانوادهاش به نروژ مهاجرت کرد و از سال ۲۰۱۷ نماینده پارلمان است.این سیاستمدار ۳۹ ساله در پنج سالگی بعد همراه خانوادهاش به اسکاندیناوی مهاجرت کرد. قرهخانی جانشین اوا کریستین هانسن، رئیس پیشین پارلمان که چند روز پیش کنارهگیری کرده شده است.هانسن به ظن استفاده ناموجه از یک آپارتمان مخصوص نمایندگان پارلمان در اسلو به شدت تحت فشار قرار گرفته بود و سرانجام مجبور به استعفا شد.در نروژ، رئیس پارلمان بعد از پادشاه، دومین مقام قدرتمند کشور است.
او پس از اینکه به ریاست پارلمان نروژ رسید، در حساب کاربری خود در فیس بوک با انتشار عکسی از پدر و مادرش، نوشت: ممنون از اعتماد شما. امروز من بهعنوان رئیس استورتینگ (پارلمان نروژ) در کشور زیبای خودم نروژ انتخاب شدم. وی سپس به دورانی که با پدر و مادرش در سال ۱۹۸۷ (۱۳۶۶) به نروژ مهاجرت کردند اشاره کرد و گفت: به پدر و مادرم افتخار میکنم. وی تاکید کرد که دموکراسی نروژ و دولت رفاه این کشور منحصر به فرد است. وی درباره مهاجرت خانوادهاش به نروژ گفت: ما پس از یک سفر طولانی تنها با یک دلار در جیب به نروژ آمدیم.وی گفت که پدر و مادرش کار خود را در نروژ با چیدن توت فرنگی در یک مزرعه آغاز کردند. سپس پدرش جذب شهرداری شد و مادرش معلمی را در پیش گرفت و او حالا قرار است ریاست پارلمان را برعهده بگیرد.او در سال ۲۰۱۱ رویای شهردار شدن در سر داشت و در نشست ملی حزب کارگر یک سخنرانی آتشین ایراد کرد و گفت: نام من مسعود است، متولد تهران، در جامعه نروژ بزرگ شدم، کشورم نروژ را دوست دارم و شهردار درامن خواهم بود.
پس از نامزدی و انتخاب قرهخانی بهعنوان رئیس پارلمان نروژ برخی از حملات نژادپرستانه علیه وی در شبکههای اجتماعی انجام شد. بهطوریکه فردی در فیسبوک نوشت: آنها مخفیانه به همهجا وارد میشوند. بس است. آنها به زودی کل کشور را در اختیار خواهند گرفت. فرد دیگری نوشت که او برای چنین موقعیتی حداقل باید در نروژ بهدنیا میآمد.دیگری نیز گفت: رئیس استورتینگ نروژ از ایران. سئوال من این است که چرا؟ قرهخانی در نروژ در رشته رادیوگرافی فارغالتحصیل و در بیمارستان مشغول به کار شد و بعدها به فعالیتهای حزبی پرداخت و وارد حزب کارگر شد. وی در پارلمان نروژ معاون دوم کمیته بازرگانی بوده است.