پیدا شدن گونه جدیدی از ویروس کرونا در قاره آفریقا نگرانیهای زیادی را به وجود آورده است، یک متخصص بیماریهای عفونی گفته است که این سویه جدید خطرناکترین و بدترین موردی که تاکنون دیدهایم بوده و این نگرانی وجود دارد که این سویه بالقوه بتواند مصونیت ایجاد شده توسط واکسنها را دور بزند.جنی هریس، مدیر اجرایی آژانس امنیت سلامت بریتانیا میگوید: این مهمترین سویهای است که تا به امروز با آن مواجه شدهایم و تحقیقات فوری برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قابلیت انتقال، شدت و حساسیت به واکسن این سویه در حال انجام است. به گفته هریس، در حال حاضر دانشمندان در حال بررسی این هستند که چه اقدامات بهداشت عمومی میتواند در کم کردن تاثیر این سویه جدید موثر باشد.
ساجد جاوید وزیر بهداشت بریتانیا اعلام کرد: از روز جمعه پرواز از شش کشور آفریقایی به این کشور، به عنوان یک اقدام احتیاطی، موقتا متوقف خواهد شد.هنوز هیچ مورد ابتلایی از این جهش تازه ویروس کرونا در بریتانیا گزارش نشده، اما نزدیک به ۵۹ مورد ابتلا به این ویروس در لسوتو، اسواتینی، بوتسوانا، نامبیا و زیممبابوه در جنوب آفریقا گزارش شده است.تمام پروازها از این شش کشور از جمعه متوقف میشود.وزیر بهداشت بریتانیا گفته است: دانشمندان عمیقا نگران ویروسهای جهش یافته تازه هستند، اما برای اطمینان از اطلاعات خود به زمان بیشتری نیاز دارند. به گفته مقامات ارشد بهداشتی بریتانیا، دانشمندان نگرانند این سویه قابلیت انتقال سریعتر داشته و همچنین در برابر واکسنها مقاومتر باشد.جیمز گالگر، خبرنگار سلامت بیبیسی نوشته است که این سویه، جهش یافتهترین گونهای است که تاکنون دیده شده و کاملا با سویهای که ابتدا در ووهان چین پدیدار شده بود، تفاوت دارد. روز گذشته بازارهای مالی در منطقه آسیا و اقیانوسیه در واکنش به نوع سویه جدید کاهش یافته است.به گفته این مقام بریتانیایی، سویه تازه ویروس کرونا، چند جهش مهم دارد که احتمالا دو برابر جهشهای سویه دلتای این ویروس است و همین قابلیت انتقال آن را افزایش میدهد.جاوید گفته همین موضوع میتواند کارایی واکسن را در قبال آن کاهش دهد و به همین دلیل ممنوع کردن پرواز از این شش کشور آفریقایی اقدامی احتیاطی برای حفاظت از مرزها در برابر این همهگیری است.
قابلیت انتقال «سریعتر» سویه تازه کرونا
دانشمندان هشدار دادند سویه جدیدی از کوویدـ۱۹ ظهور کرده است که دارای جهشهای «فوقالعاده زیادی» است. بیم آن میرود که سویه بوتسوانا به افزایش سرایت این ویروس منجر شود. اولین موارد شناساییشده ابتلا به این سویه سه مورد در بوتسوانا و پس از آن، شش مورد دیگر در آفریقای جنوبی و یک مورد در هنگ کنگ بود که مسافری بود که از آفریقای جنوبی بازمیگشت. بهطور کلی، جهشهای تاج پروتئینی به ویروسها اجازه میدهد تا سازگارتر و مسریتر شوند و توانایی بیشتری در فرار از مصونیت طبیعی و ناشی از واکسن داشته باشند. به گفته دکتر تام پیکاک، ویروسشناس در دانشگاه امپریال کالج لندن، این سویه میتواند «واقعاً نگرانکننده» باشد زیرا با ۳۲ جهش در تاج پروتئینیاش، میتواند به آسانی از دستگاه ایمنی بدن فرار کند و به افراد بیشتری سرایت کند. او در توییتر نوشت این سویه باید «بهدلیل مشخصات هولناک تاجش بهشدت تحت نظر قرار گیرد» چرا که این ویژگی میتواند آن را از سایه سویهها مسریتر کند. او گفت: «سرایت به آسیا نشان میدهد که شیوع این سویه میتواند گستردهتر از تبعات آن به تنهایی باشد. همچنین طول بسیار بلند این شاخه و تعداد فوقالعاده بالای جهشهای تاج پروتئینی حاکی از آن است که این سویه میتواند واقعا نگران کننده باشد (پیشبینی می شود قادر به گریز از اکثر پادتنهای مونوکلونال یا تکگونه شناختهشده باشد).»
نخستین مجوز اروپا برای واکسیناسیون کودکان بالای ۵ سال
آژانس دارویی اروپا برای تزریق نخستین واکسن کرونا مخصوص کودکان بالای پنج سال در کشورهای اروپایی چراغ سبز نشان داد.
آژانس دارویی اروپا (EMA) در آمستردام در بیانیهای اعلام کرد که تزریق سراسری واکسن به کودکان میتواند آغاز شود. این واکسن تولید دو شرکت آمریکایی و آلمانی فایزر/بیونتک است و دز واکسن مخصوص کودکان بین پنج تا ۱۲ سال کمتر از واکسن نوجوانان بالای ۱۲ سال است و واکسیناسیون آنها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ در دو نوبت به فاصله سه هفته انجام میشود.بنابر گزارش دویچه وله، با این حال صدور مجوز ملی برای استفاده از واکسن کودکان در کشورهای مختلف اروپایی متفاوت است، برای مثال در آلمان لازم است کمیسیون دائمی واکسیناسیون این کار را توصیه کند.
کرونا جان ۸۶ هموطن ایرانی دیگر را گرفت
روز گذشته ، ۴ هزار و ۳۸۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۷۲۰ نفر از آنها بستری شدند.مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۰۲ هزار و ۵۶ نفر رسید.متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۹ هزار و ۴۶۲ نفر رسید.خوشبختانه تا کنون ۵ میلیون ۸۴۱ هزار و ۸۷۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.سه هزار و ۳۷۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.