به گزارش خبرگزاری دولتی «ایرنا»، یکی از مسئولان کوهرنگ صحت این خبر را تایید کرده است اما از جزئیات آن اظهار بیاطلاعی کرد. در همین راستا، جعفر مردانی، معاون سیاسی- امنیتی چهارمحال و بختیاری به خبرگزاری «صداوسیما»ی ایران گفت که این پهپاد ایرانی بوده و «به منظور بارور کردن ابرها» به پرواز درآمده بوده است ولی «به علت شرایط نامساعد منطقه کوهرنگ و وزش شدید باد» اقدام به فرود اضطراری کرده است. او گفته است این پهپاد با «باز نمودن چتر» اقدام به فرود اضطراری کرده و «روز گذشته توسط کارشناسان به صورت زمینی به مبدا منتقل شده است».
مردم محلی تصاویری از حمل یک پهپاد توسط هلیکوپتر را در شبکههای اجتماعی منتشر کردند که نشان میداد یک پهپاد ساقط شده توسط نیروهای سپاه پاسداران در حال جابجایی است. این در حالی است که روز گذشته در روایتهایی متناقض رسانههای رسمی ایران شنیده شدن صدای انفجار بزرگ و مشاهده شدن نور شدیدی در آسمان نطنز که بخشی از تاسیسات هستهای این کشور در آن قرار دارد را گزارش کردند. ایرنا نوشت که انفجار در فاصله ۲۰ کیلومتری از تاسیسات نطنز رخ داده است. در حالی که منابع نزدیک به سپاه پاسداران ایران تاکید کردهاند به تاسیسات هستهای نطنز آسیبی نرسیده و سامانه پدافندی یک پهپاد را در نزدیکی این تاسیسات هستهای سرنگون کرده است.
از سویی بخشهای خبری صدا و سیما، وقوع انفجار را ناشی از شلیک آزمایشی موشک در واکنش سریع به هر گونه حمله احتمالی عنوان کرد. خبرگزاری «دانشجو» وابسته به جناح اصولگرا به نقل از منابع محلی از شنیده شدن صدای انفجار و همزمان با آن رؤیت دود و نور شدید در آسمان تاسیسات هستهای نطنز که در استان اصفهان در مرکز ایران قرار دارد، خبر داد.
در همین راستا، خبرگزاری «فارس» نوشت: «شنیدههای غیر رسمی ما از انهدام یک پهپاد ناشناس حکایت دارد.» صدا و سیمای ایران به نقل از شاهین تقیخانی، فرمانده یگانهای پدافندی منطقه نطنز و همچنین گفتوگو با سخنگوی ارتش ایران اعلام کرد که برای ارزیابی واکنش سامانه پدافندی منطقه نطنز، آزمایش موشکی در هماهنگی با شبکه یکپارچه پدافندی کشور انجام شد و جای هیچگونه نگرانی نیست. شایان ذکر است سایت نطنز که از مهمترین تاسیسات هستهای ایران به شمار میرود و فعالیتهای غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم در آن انجام میشود بارها مورد حمله قرار گرفته است. در آخرین مورد از این حملات، این تاسیسات هستهای در ماه آوریل گذشته مورد حمله قرار گرفت که ایران، اسرائیل را به انجام این حمله متهم کرد. پیشتر داوید برنعه، رئیس «موساد»، سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل گفت که ایران هرگز به سلاح اتمی دست نخواهد یافت و این تعهدی است که اسرائیل به آن پایبند خواهد ماند. نشریه اسرائیلی «جوئیش کرانیکل» پنجشنبه گذشته با انتشار سخنان برنعه مدعی شده که خرابکاری در یکی از امنترین و مهمترین تاسیسات اتمی ایران، کار موساد بوده و این عملیات از طریق استخدام گروهی از دانشمندان هستهای ایران انجام شده است. جوئیش کرانیکل نوشت، موساد با استخدام ۱۰ دانشمند هستهای ایران توانست در کمتر از دو سال، «سه طرح خرابکاری» در سایتهای اتمی ایران را اجرایی کند که در خود اسرائیل نیز «هزاران کارشناس و نیروی فنی» در این عملیات سهیم بودند. برخی رسانههای غربی گزارش دادهاند که در مورد واقعه شنبهشب در نطنز، اگر ادعای مقامهای ایران را معتبر ندانیم، تنها فرضیه ممکن، استفاده اسرائیل از پهپاد جهت سنجش میزان آمادگی سایتهای پدافندی محافظتکننده از تاسیسات اتمی نطنز است. نیروی پدافند هوایی ارتش و فرماندهی پدافندی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، هر دو، انواع مختلفی از سامانههای پدافند موشکی برد متوسط را در اختیار دارند و بهکار میگیرند.