تصاویر منتشر شده نشان میدهد که زاکانی با کت و شلوار در میانه گل و لای پس از سیل امام زاده داود ایستاده است. بسیاری از کاربران معتقد هستند مرزهای رفتارهای پوپولیستی در سیل اخیر جابهجا شده است. این در حالی ست که طبق قانون شهرداری تهران مجاز به صرف هزینه و امکانات تهران خارج از محدوده شهری تهران نیست؛ زیرا روستای امامزاده داوود ازجمله روستاهای زیرمجموعه بخشداری کن است و دهیاری مستقل خود را دارد. یکی از توییتهای جالب توجه درباره حضور شهردار مربوط به سارا برومند، خبرنگار است که نوشته: «شهردار جهادی مگر نباید همیشه لوازم جهادش همراهش باشد؟!! یک چکمه پلاستیکی چیه که صندوق ماشینت نداشتی؟» برخی از نمایندگان مجلس نیز با همین شمایل در گل و لای امامزاده داوود عکس یادگاری گرفته اند.
درکنار همه ناکارآمدیها، اما رفتارهای پوپولیستی مسئولان کشوری و استانی بعد از رفع خطر و درست زمانی که امدادگران در حال انجام عملیات امداد و نجات هستند اقدامی است که هر بار در هنگامه حوادث طبیعی و غیرطبیعی تکرار میشود.مسئولان به همراه تعداد زیادی دوربین در محل وقوع حادثه آرام شده حاضر شده، از روند اقدامات انجام گرفته بازدید میکنند، سخنرانی میکنند وعده میدهند و تسلیت میگویند، گهگاهی هم مثلا دقایقی به امدادگران کمک میکنند و بعد هم میروند در حالیکه نه به وعدههایشان عمل میشود، نه جبران خسارتی صورت میگیرد، نه از حادثه عبرت میگیرند و نه برای پیشگیری از حوادث مشابه یا جلوگیری از ورود خسارات سنگین به مردم در حادثه بعدی اقدمات عملی انجام میدهند. تنها ثمره عملی این رفتارها کند شدن عملیات امداد و نجات و تنگ کردن فضا برای کار امدادگران است و بس.
چه خبر از آسیبدیدگان حوادث طبیعی
برای اثبات بیفایده بودن حضور این افراد در محل حوادث مختلف کافی است نگاهی به حادثهدیدگان حوادث مختلف بیندازیم. در ماجرای زلزله سرپلذهاب هنوز خانهها به صورت کامل ترمیم و بازسازی نشده است، درحالیکه تیر ماه سال گذشته فرماندار این شهرستان اعلام کرد که تمام زلزلهزدگان این شهرستان با اتمام بازسازی هم اکنون در واحدهای مسکونی دائم و استیجاری سکونت یافتند، اما گزارش رسانهها در آذز ماه سال گذشته حاکی از آن بود که بخشی از مردم که به دلایل مختلف ساخت و ساز را با تأخیر شروع کردند، با تورم و گرانی مصالح ساختمانی مواجه شده و همچنان با گذشت ۴ سال کانکسنشین هستند. همچنین طی ۴ سال گذشته هنوز اقدامی برای وصل کردن تلفن منازل انجام نشده و بسیاری از روستاها نیز هنوز دکل مخابراتی ندارند. در این میان بیچاره مردمی که اولا سالهاست به خوبی معنای اینگونه رفتارهای تبلیغاتی را میدانند و بر این مساله نیز واقف هستند که قرار نیست خسارت های وارده بر آنان که در موارد بسیاری ناشی از ضعف در اقدامات عملی برای پیشگیری از وقوع حوادث یا حداقل کاهش خسارات است، به درستی جبران شوند.
کاربران زیادی با بازنشر این عکس نمایش مدیریت جهادی را زیرسوال برده و از شهردار تهران خواستهاند که دست از این نمایشها بردارد که مدیریت درست نیازی به انتشار چنین عکسهایی ندارد.مهمترین مضوعاتی که کاربران مطرح کردهاند به شرح زیراست:
-چرا باید نیروهای خدماتی مشغول در ساختمان و محل کار شما به دردسر بیفتند و آن حجم از گل و لای را از محوطه و راه پله و آسانسور نظافت کنند؟
- چطور شهردارنمیداند که لازمه رفتن به محل حادثه پوشیدن لباس مناسب و ایمن برای آن فضاست؟
- قبلا محمود احمدینژاد هم چنین کارهایی کرده بود، از آینده او درس بگیرید.
- کاری که شهردار تهران با این عکسها کرد باعث شد حتی خود موضوع سیل به حاشیه برود.
- چرا از منابع شهرداری باید برای عکسبرداری و انتشار چنین عکسهایی خصوصا تا داخل ساختمان و آسانسور استفاده کرد؟