این روزها در گرمای بالاتر از ۴۵ درجه سانتی گراد اهواز که هوای یک روز معمولی است، اما در جهان با دمایی حدودا ۴۰ درجه خبرها حاکی از مردن دستکم ۲ هزار نفر به ویژه در جنوب اروپا به دلیل کمبود امکانات رفاهی و سیستمهای سرمایشی دارد.این اتفاق به دلیل گرمایش جهانی و استفاده بی رویه از سوختهای فسیلی به ویژه در کشورهای توسعه یافته غربی و در حال توسعه شرق آسیا است.
با این حال در خوزستان اگرچه کسی نمیمیرد، اما گرمازدگی تبدیل به یکی از مشکلات علوم پزشکی اهواز شده است؛ ۳۱ تیر ماه همزمان با افزایش سرسام آور دمای هوا در استان تمام بیمارستانها به حالت آماده باش در آمدند. در کلانشهر اهواز امکانات تفریحی آبی برای گذراندن اوقات فراغت بسیار کم است؛ رودخانه کارون که نعمتی است که از کوههای زاگرس در دشتهای خوزستان جاری شده، ظرفیت بالایی برای توسعه تفرجگاههای آبی دارد.
البته اکنون مشکل اساسی رودخانه کارون ریزش فاضلاب به آن است که آبفا وعده داده تا نیمه سال آینده تمامی ورودیهای فاضلاب اهواز مسدود شوند؛ حالا وقت خوبی است تا سواحل تحویل شهرداری شوند و تفرجگاههای آبی نیز توسعه یابند.
چند روز پیش نیز رییس اداره میراث فرهنگی شوشتر گرمای خوزستان را فرصتی برای «رونق گردشگری» عنوان کرد. او در توضیح بیشتر یادآور شد که میتوان از این تهدید، فرصتهایی را کسب کرد تا گردشگری آبی در خوزستان توسعه پیدا کند و «در مباحث مدیریتی همواره مطرح بوده که اگر بتوانیم با استفاده از تمام توان و امکانات ظرفیتهای حضور گردشگر در این مناطق را مهیا کنیم میتوانیم از معضلاتی همانند گرما به عنوان یک فرصت نگاه کنیم.»گرچه تفرجگاههای ساحلی خوزستان در برخی شهرستانها تا حدودی توسعه یافتند، اما با ایده آل و مطلوب فاصله بسیاری است؛ شرایط آن طوری نیست که بتوان مردم را مجاب کرد به جای ماندن در خانه و استفاده از وسایل سرمایشی، دل به سواحل آبی بزنند.
برخی قدیمیها میگویند که در گذشته هوای خوزستان تا این حد گرم نبود.
خانم محمودی یک زن مسن به ما میگوید به یاد دارد که تابستانهای گذشته مردم روی پشت بام میخوابیدند و هوا هم نسبت به حالا متعدلتر بود.البته فرا رسیدن این گرما برای برخی نیز نان و آب است؛ افرادی که معیشت شان وابسته به بالاتر رفتن درجه حرارت دما و افزایش شرجی است تا نوبرانههایی را روانه بازار کرده و کام مردم را شیرین نمایند. منظور رطب و سایر فروردههای درخت نخل است. حسنی نسب معاون باغبانی جهاد کشاورزی خوزستان در این خصوص گفت: اگر همین گرما نبود خرما در خوزستان توسعه پیدا نمیکرد و قطعا گرما تا مرحلهای برای رسیدن خرما لازم است، اما بیشتر از آن هم روی عملکرد محصول اثری ندارد.