در این میان مردم با انتقاد از نوع قرارداد و نحوه اجرای آن توسط پیمانکاران درخواست کردند: نحوه هزینه کرد آوردههای متقاضیان و وام دریافتی آنها از بانک مسکن بررسی و نظارت شود و پس از بررسی برای متقاضیان شفاف سازی شود؛ چرا که متقاضیان از روند کار و پیشرفت پروژههای مسکن ملی به موازات پرداخت مبالغ آورده در زمان واریز آن به شدت ناراضی هستند. به عبارتی دیگر، متقاضیان میگویند: چگونه از سال ۹۹ با پیمانکار قرارداد بسته میشود (طرح ملی مسکن دولت قبل) اما تا کنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم در پروژهها حاصل نشده و قیمت زمین از دو میلیون و ۳۰۰ به متری هشت میلیون رسیده در حالی که هزینه کم کاری پیمانکاران و مسوولان، همچنین خسارتهای پیش آمده باید بر دوش متقاضیان باشد. به عنوان مثل در فاز اول پروژه مسکن ملی فرهنگ شهر اهواز متقاضیان علاوه بر وام (پرداخت در سال ۹۹) مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان را طی چهار قسط به عنوان آورده پرداخت کردند در حالی که در سال ۹۹ قیمت ساخت یک سوم قیمت فعلی بوده اما هزینهها صرف ساخت و ساز نشد و در حساب مجریان طرح خوابیده و مدیریت زمان و هزینه به درستی انجام نشده است. در سال ۹۹ ساخت یک واحد ۲۷۰ میلیون تومان هزینه داشت اما اکنون برای ساخت همان واحد باید سه برابر این مبلغ را پرداخت کرد. به همین دلیل متقاضیان با فروش داراییهای خود اعم از طلا و خودرو آوردههای خود را در طرح نهضت ملی مسکن پرداخت کردهاند اما پروژهها پیشرفت چندانی نداشته و مسوولان پاسخگو نیستند.
محمودی بازرس استانداری میگوید: تا کنون گزارش تخلفی از نحوه اجرای نهضت ملی مسکن دریافت نکردیم و ورودی به این طرح نداشتیم. بر اساس این گزارش، پس از گذشت بیش از یک سال از آغاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن در کشور و استان، ساخت و ساز و پیشرفت این پروژه بسیار اندک بوده و با نارضایتیهایی همراه بوده است و متقاضیان بیم آن دارند که مبادا این طرح نیز مانند طرح مسکن مهر پس از گذشت سالها همچنان در برخی شهرها واحدهای ساختمانی به دلیل عدم تکمیل و فراهم نشدن زیرساختهای آنها تحویل مردم نشده است. اما پیمان رحمتی معاون مسکن اداره کل راه و شهرسازی خوزستان معتقد است: خوزستان در حوزه مسکن ملی جزو نیمه بالای جدول کشور است اما از آنجایی که مسکن ملی را با مسکن مهر تلفیق کردند با توجه به مشکلات مسکن مهر رتبه ما تغییر کرد. با همه اینها حزباوی یکی از شهروندان ساکن شهرک رامین در این رابطه اظهار کرد: مسوولان در نظر دارند بخشی از واحدهای مسکن مهر شهرک رامین را در قالب نهضت ملی مسکن تحویل مردم دهند. وی افزود: سال ۹۳ یک سری از واحدهای مسکن مهر ساخته شد و پس از آن در ساخت و ساز وقفه ایجاد کردند و اکنون پس از گذشت این سالها در حال تحویل واحدها به متقاضیان هستند. این شهروند گفت: مبلغ وامهایی که به مسکن مهر تعلق گرفت ۴۵ میلیون تومان بود اما با توجه به وقفهای که در ساخت و ساز و تحویل به موقع مسکن به مردم ایجاد شد ظاهراً مبلغ این وامها به ۵۵ تا ۵۸ میلیون افزایش پیدا کرده است که مردم از این جریان اطلاعی نداشتند و اکنون که دفتر اقساط را از بانک دریافت کردند متوجه شدند که باید اقساط وام ۵۵ میلیونی را پرداخت کنند.
وی افزود: با توجه به وقفهای که در ساخت و ساز مسکن مهر ایجاد شد کارمزد وام افزایش پیدا کرده و باید از جیب مردم پرداخت شود در حالی که این طرح گامیدر جهت خانهدار کردن اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه بود. این شهروند با بیان اینکه طرحی را به شرکت شهرک رامین ارائه دادم که با اجرای آن برای ۱۲۰ نفر فرصت اشتغال ایجاد میشود، بیان کرد: این طرح را در سال ۹۲ جهت ساخت و ساز ارائه دادم اما با وجود گذشت ۱۰ سال از این طرح مدیرعامل شهرک رامین مجوز ساخت را صادر نمیکند. وی با اشاره با نبود امنیت در منطقه به دلیل تاریک بودن خیابانها، عنوان کرد: بنده در کار تعمیر ماشین هستم، وسایل کارم به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان که طی ۱۸ سال آنها را کم کم خریداری کرده بودم در این شهرک به سرقت رفت، در یک ماه چهار مرتبه ترانس برق را نیز سرقت کردند. این شهروند با بیان اینکه نهضت ملی مسکن در خوزستان با چنین اهمیتی بعد از گذشت یک سال قابل دفاع نیست، گفت: طبق وعدههای داده شده، طی سال اول باید حداقل تعدادی واحد مسکونی تحویل متقاضیان داده میشد اما نه تنها واحدی تحویل داده نشده حتی رقم پیشرفت فیزیکی اعلام شده در این استان نیز فاصله چشمگیری تا اتمام ساخت و ساز دارد. حمیدی دیگر شهروند ساکن در شهرک رامین است که در این رابطه با تاکید بر اینکه در شهرک رامین پروژهها کاملاً به صورت لاکپشتی پیش میروند، اظهار کرد: در این شهرک نه درمانگاهی نه داروخانهای، نه مدرسه ای برای مقطع دبیرستان، نه سرویس و اتوبوسی برای تردد به اهواز وجود دارند. وی افزود: شهروندان برای خرید یک ورق قرص سرماخوردگی ده هزار تومانی باید صد هزار تومان هزینه ایاب و ذهاب تا ملاثانی را بدهند.