حضرت آيتاله خامنهای در ابتدای سخنان خود با ابراز تأسف از فقدان دو عالِم فقیه، حضرات آیات هاشمی شاهرودی و مؤمن، آنان را استوانههای واقعی برای کشور و حوزههای علمیه خواندند و تأکید کردند: هر دوی این بزرگواران همواره بدون هیچ چشمداشتی در خدمت اهداف انقلاب بودند. رهبر انقلاب اسلامی محور اصلی سخنان خود یعنی نحوه مواجهه با چالشها و حوادث و همچنین اتفاقات مثبت را در قالب یازده دوگانه بیان کردند و گفتند: گاهی اوقات برخورد ما در مواجهه با حوادث و رویدادها فعال و چاره جویانه است و برخی مواقع نیز برخورد ما انفعالی و مبتنی بر گلایه صرف و بيتحرکی است. حضرت آيتاله خامنهای مواجهه ابتکاری و مواجهه عکس العملی را یکی دیگر از دوگانهها برشمردند و افزودند: در مواجهه عکس العملی، حرکت ما تابعی از حرکت دشمن است اما در مواجهه ابتکاری، ابتکار عمل را بهدست میگیریم و از ناحیهای که دشمن تصور نمیکند، به او ضربه میزنیم.
ایشان با اشاره به مواجهه مأیوسانه و مواجهه امیدوارانه به عنوان یکی دیگر از دو گانههای مطرح در مقابل حوادث و چالشها گفتند: یک دوگانه دیگر مواجهه از رویترس و مواجهه با دلیری و شجاعت است. حضرت آيتاله خامنهای با تأکید بر اینکه یکی دیگر از دوگانه ها، مواجهه با حزم و تدبیر و مواجهه از روی سهل اندیشی و سهل انگاری است، گفتند: به عنوان مثال در موضوع فضای مجازی میتوان دو نوع برخورد داشت؛ یک برخورد همراه با تدبیر و دقت و برخورد دیگر همراه با سهل اندیشی و ندیدن پیچیدگیهای موضوع و سهل انگاری و بيتفاوتی نسبت به آن. ایشان نگاه جامع به تهدیدها و فرصتها و نگاه یکجانبه صرف به تهدیدها و یا فرصت ها را، دوگانه دیگری دانستند و خاطرنشان کردند: یک نمونه برای این دوگانه، موضوع نحوه مقابله با دشمنی آمریکا است که میتوان تهدیدها و فرصتها را با هم دید و یا اینکه فقط تهدیدها و یا فقط فرصتها را دید که هریک از این دو نوع برخورد، قطعاً پیامدها و آثاری دارد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه شناخت واقعیت میدان و یا نشناختن واقعیات یکی از دوگانههای اساسی در مواجهه با چالشها و حوادث است، افزودند: در مسائل داخلی، دشمن و دنبالههای او تلاش زیادی میکنند تا جایگاه خودی را ضعیف و جایگاه دشمن را قوی نشان دهند و در نهایت اینگونه القاء کنند که کشور با مشکلات لاینحل فراوانی مواجه شده و امکان هیچ اقدامی نیز وجود ندارد. حضرت آيتاله خامنهای گفتند: یک نمونه دیگر، مسائل منطقه است؛ اگر ما از موقعیت و جایگاه خود را در منطقه و از این واقعیت که دشمن در منطقه از ما حساب میبرد، مطلع نباشیم، یکجور عمل خواهیم کرد اما اگر نسبت به این واقعیات آگاهی داشته باشیم، جور دیگری عمل خواهد شد.
ایشان در همین خصوص تأکید کردند: کسانی که درباره حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه مطالب و سخنان نادرست و نابجایی را مطرح میکنند، در واقع در حال کمک به نقشه دشمن هستند. رهبر انقلاب اسلامی در بیان یکی دیگر از دوگانهها به مواجهه مبتنی بر مدیریت و کنترل احساسات و مواجهه با رهاشدگی احساسات اشاره و خاطرنشان کردند: یکی از مواردی که ممکن است کشور دچار آسیب شود، موضوع عدم کنترل احساسات عمومی است. من بارها تأکید کردهام که به جوانان اعتقاد و اعتماد دارم اما این به معنای کنترل نشدن احساسات جوانان در جامعه، نیست. ایشان همچنین در تذکری درباره معنای حقیقی جوانگرایی افزودند: برخی گفتهاند تأکید اینجانب بر جوانگرایی به معنای پیرزدایی است اما این برداشت غلط است و باید درباره معنای جوانگرایی فکر و تعمق کرد. حضرت آيتاله خامنهای، رعایت ضوابط و حدود شرعی و رعایت نکردن این موارد در مواجهه با حوادث و چالشها را از دیگر دوگانهها برشمردند و گفتند: یک نوع دیگر مواجهه، دوگانه بهرهگیری از تجربه ها در مقابل دوبار از یک سوراخ گزیده شدن است. ایشان در همین زمینه به موضوع نحوه مواجهه با آمریکا و اروپا اشاره کردند و افزودند: تجربیات ما از نحوه عملکرد آمریکاییها و اروپاییها بسیار زیاد است اما تجربه اخیر مربوط به برجام و تعهداتی که آمریکاییها باید انجام میدادند اما زیر آن زدند، در برابر دیدگان ما است و باید در برخورد با آمریکا و جبهه مقابل، از این تجربیات استفاده شود.
حضرت آيتاله خامنهای با اشاره به اینکه نباید در مقابل حوادث دچارترس و دلهره شد، افزودند: امام خمینی مظهر این توصیه الهی بود و هیچگاه از هیچ حادثهای دچارترس نمیشد. پرهیز از نومیدی نکته دیگری بود که رهبر انقلاب در تبیین مواجهه صحیح کشور و افراد مؤثر کشور با چالشها و حوادث مورد تأکید قرار دادند و گفتند: به فرموده پروردگار باید همیشه امیدوار باشیم که در سایه ایمان، توکل، عزم، تصمیم و اقدام، اهداف خود را محقق کنیم و بینی قدرتهای بزرگ را به خاک بمالیم. پرهیز همه افراد از شتابزدگی و بيصبری و بهانهگیری، نکته دیگری بود که حضرت آيتاله خامنهای آن را در مواجهه با چالشها ضروری برشمردند. ایشان خاطرنشان کردند: باید کمر همت بست و اقدامات لازم را در زمینههای گوناگون حتماً انجام داد اما بدانیم که تا رسیدن به مقصود صبر لازم است، چرا که همه کارها امکان انجام سریع را ندارند. رهبر انقلاب اسلامی، همچنین مرزبندی پررنگ با دشمن را برای مصونیت در مقابل تهاجم نرم، بسیار لازم خواندند و خاطرنشان کردند: مرزهای فرهنگی نیز همچون مرزهای جغرافیایی نیاز به برجستهسازی و مراقبت دارند تا دشمن با فریب و خدعه و نفوذ از این مرزها عبور نکند و بر فضای مجازی و فرهنگ کشور مسلط نشود. حضرت آيتاله خامنهای با وجود تأکید فراوان بر مرزبندی با دشمن، یک نکته حاشیهای اما ظریف را هم توصیه کردند و آن اینکه نباید بخاطر تعصب بجا علیه دشمن، مخالفان نظر خود را به همراهی با دشمنان منتسب کرد. ایشان در همین زمینه افزودند: وقتی فلان کنوانسیون یا معاهده در کشور مورد بحث است و موافقان و مخالفان استدلالها و دیدگاههای خود را مطرح میکنند دو طرف نباید یکدیگر را به همراهی با دشمن متهم کنند و به جان هم بیفتند.
سلامی: ۹۸، سال فتح مبین علیه کفر است
جانشین فرمانده کل سپاه تاکید کرد: سال آینده سال فتح مبین جبهه اسلام علیه جبهه کفر است.
سردار حسین سلامی اضافه کرد: ما در سختترین شرایط درگیر بزرگترین نبردها بودیم. ظهور انقلاب داستان تولد یک جهان جدید به نام اسلام که منادی کرامت و شرف انسان بود در مقابل قدرتی که ظلم، فساد، استکبار، تحقیر ملتها و افسون نگهداشتن و غارت ثروتهای مادی و معنوی آنها را راهبری میکرد داستان جدال ۴۰ ساله ماست. وقتی ما وارد یک جدال به ظاهر مهیب، شکستناپذیر، ویرانگر، قاطع، بیرحم با دشمن شدیم در یک جهان تازه متولد شده به نام اسلام بودیم که هنوز قدرت و حاکمیت تثبیت نشده داشتیم ولی این تقابل را شروع کردیم. در این فضا سیاسی، آرایش نظامی و عملیات رسانهای علیه ما بود و شاخصهای طراحی قدرت به نفع دشمن بود و ما تازه به دنیا آمده بودیم و در جست و جوی هویت غارت شده خود بودیم و از قبیل مستضعفین روی زمین بودیم اما در مقابل دشمن ایستادیم در حالی که به ما تهاجم شده بود.