کد خبر: ۱۱۶۶۰۱
سخنگوی وزارت خارجه: نفتکش انگلیسی باید منتظر حکم دادگاه باشد

گام سوم برای کاهش تعهدات در حال طراحی است

گروه سياسي: سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد: ظریف به زودی به برخی از کشورهای آسیایی از جمله چین و ژاپن سفر می‌کند.

 سید عباس موسوی  در نشست خبری در پاسخ به سئوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر این که در جریان مذاکرات تلفنی صورت گرفته بین روسای جمهور ایران و فرانسه، گویی امانوئل مکرون از روحانی برای حضور در اجلاس جی ۶ یا گروه شش دعوت به عمل آورده است، اظهار کرد: در رایزنی‌های تلفنی که بین مقامات کشورها انجام می‌شود طیف مختلفی از موضوعات مطرح می‌شود و در این زمینه که شما اشاره کردید  مطالب مطرح شده تایید نشده است. وی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سئوالی دیگری در مورد این که آیا مذاکرات ایران با کشورهای اروپایی در راستای اجرای تعهدات برجامی از سوی آنها به نتیجه مشخصی رسیده یا نه اظهار کرد: هنوز این رایزنی‌ها و گفت‌وگوها به نتیجه ملموسی نرسیده و اقدام ملموسی از سوی کشورهای اروپایی در راستای اجرای تعهداتشان در برجام جهت راضی کردن ایران انجام نشده است. تلاش‌هایی در حال انجام است و منتظر هستیم ببینیم این تلاش‌های دیپلماتیک به چه نتیجه می‌رسد و سپس بعد از بررسی‌های لازم تصمیم مقتضی در این زمینه گرفته می‌شود.
موسوی همچنین با بیان این که گام سوم ایران برای کاهش تعهدات برجامی‌اش متناسب با شرایط پیشروی ایران و کشورهای باقی مانده در برجام در حال طراحی است در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که گفته می‌شود بین ایران و آمریکا در موضوع طالبان و مذاکرات صلح افغانستان پیام‌هایی رد وبدل شده است گفت: چنین موضوعی را بعید می‌دانم.این دیپلمات کشورمان همچنین در مورد وضعیت نفتکش انگلیسی متوقف شده در ایران اظهار کرد: همانطور که پیش از این گفتیم ارتباط خاصی بین توقیف این دو نفتکش وجود ندارد ما مواضع خود را در ارتباط با اقدام غیر قانونی که در ارتباط با توقیف نفتکشی که حامل نفت ایران بود اعلام کرده‌ایم و این مواضع به اثبات رسید و اکنون شاهد این هستیم که این نفتکش آزاد شده است.وی ادامه داد: نفتکش انگلیسی توقیف شده در ایران چندین تخلف دریایی دارد این تخلفات در حال رسیدگی است و باید در مورد وضعیت این کشتی منتظر حکم دادگاه بود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سئوال که با توجه به حرکت نفتکش آدریان دریا از منطقه جبل الطارق آیا این امکان وجود دارد که آمریکایی‌ها با توجه به حکم دادگاهی در این کشور این نفتکش را در آب‌های بین المللی توقیف کند و آیا اصولا آمریکا می‌تواند چنین اقدامی را انجام دهد گفت: قطعا خیر اگر چنین اقدامی صورت گیرد و حتی بیان شود خود یک تهدید امنیت کشتیرانی در آب‌های آزاد است.وی ادامه داد: ایران از طریق مجاری رسمی خود به ویژه سفارت سوییس در تهران هشدارهایی را به آمریکایی‌ها در این زمینه داده و اعلام کرده که اگر چنین چیزی را مرتکب شود با عواقب سنگینی مواجه می‌شوند.سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد وضعیت نفتکش گریس یک که به آدریان دریا تغییر نام داده است، تصریح کرد: مبنای اقدامی که دولت انگلیس و دولت منطقه جبل الطارق در مورد این کشتی انجام داد غیرقانونی بود. ایران آن را رایزنی دریایی عنوان کرد چرا که هیچ یک از قوانین و مقررات دریانوردی به دولتی اجازه نمی‌دهد که این گونه اقدامات غیرقانونی انجام دهد. ایران از طریق تلاش‌های دیپلماتیک و حقوقی که انجام داد توانست حکم رفع توقیف این کشتی را بگیرد این کشتی در حال حرکت در مسیر خود است.
وی همچنین درخواست آمریکایی‌ها در مورد توقیف این نفتکش را غیرقانونی عنوان کرد و در بخش دیگری از صحبت‌های خود ادامه داد: مقام قضایی دولت جبل‌الطارق با رد درخواست آمریکایی‌ها و طرح این استدلال که این موضوع براساس تحریم‌های یکجانبه آمریکا صورت گرفته است حکم به رفع توقیف این کشتی را داد این موضوع را در کنار حکم دادگاه برزیل قرار می‌دهم که در آن دادگاه حکم بر آن داده شد که به کشتی ایرانی که حامل غلات بود سوخت داده شود اینها همه نشان می‌دهد که حنای آمریکایی‌ها در تحمیل تحریم‌های یکجانبه خود رنگی ندارد و آنها (آمریکایی‌ها) باید متوجه شده باشند که قلدری و یکجانبه گرایی در دنیای امروز جای ندارد.موسوی ادامه داد: امیدواریم سایر کشورها نیز براساس اصول قانون‌مدارانه در برابر تحریم‌های آمریکا بایستند و تاکید کنند که این تحریم‌ها مشروعیت قانونی ندارد.

 

 

دفاع یک عضو جامعه روحانیت مبارز از اظهارات یزدی؛
واکنش‌‌ها به مناقشه لاریجانی-یزدی

گروه سیاسی:  در ادامه واکنش‌ها به درگیری لفظی صادق لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، و محمد یزدی، عضو شورای نگهبان، برخی از روحانیان و چهره‌های اصول‌گرایان  از یکی از دو طرف حمایت کردند و برخی دیگر نیز از این دو مقام ارشد جمهوری اسلامی خواستند به جدال لفظی خود پایان دهند.
از جمله علی‌‌اکبر مسعودی‌ خمینی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، این درگیری لفظی را «به ضرر انقلاب و اسلام» خواند و احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به «شرایطی که مردم آن‌قدر گرفتاری دارند» تنش مقام‌های ارشد نظام را «نادرست و غیرعقلانی» توصیف کرد. دبیر شورای نگهبان نیز گفت: دشمنان طمع و شادی نکنند و دل به اختلافات ظاهری نبندند؛ مسئولان در عین اختلاف نظر و سلیقه، در راه آرمان‌های انقلاب و دشمنی با دشمنان، یکدل و یکصدا هستند. جنتی  تأکید کرد: دشمنان طمع و شادی نکنند و دل به اختلافات ظاهری نبندند؛ مسئولان در عین اختلاف نظر و سلیقه، در راه آرمان‌های انقلاب و دشمنی با دشمنان، یکدل و یکصدا هستند. علی مطهری هم گفت: بنده گفتم بهتر است این مباحث را خصوصی مطرح کنند و به رسانه‌ها نکشانند، وقتی مردم ببینند مقام‌های عالی نظام در مقابل هم قرار می‌گیرند مخصوصا وقتی که روحانی هم باشند اثر خوبی ندارد. در نتیجه بهتر است این مسائل به طور خصوصی بین خودشان مطرح شود. حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی هم اظهار داشت:‌ البته واقعیت امر این است که روحانیت قداستش نباید شکسته شود. اگر چنانچه امری به نظر بعضی‌ها منکر رسید آن منکر را باید نهی کرد.بنده اهمیت موضوع پس پرده را نمی‌دانم و گاهی پس پرده آنقدری مهم است که شاید چاره‌ای جز اینکه علنی گفته شود نبینند.
 آیت‌اله علی‌اکبر رشاد  رییس شورای حوزه‌های علمیه استان تهران و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی   نیز در متنی نوشت: توقع نمی‌رفت چنین رفتار خسارتباری از سوی دو مجتهد کاردیده‌ قضا و مصلحت‌شناس صادر شود. آن‌چه در این میانه سوخت، ایمان مردم مؤمن، اعتماد نسل جوان، سرمایه‌ اجتماعی جبهه‌ انقلاب، و حیثیت دو رجل مجاهد بود. این حریق سرمایه‌سوز و حادثه‌ خسارتبار، طی این آنات و ایام، خوراک مطلوب و مطبوعی برای رسانه‌های معاند فراهم آورد، موجب شادمانی دشمنان دین و انقلاب گشت، کام مردم متدین و ولایی را در آستانه‌ عید اله الاکبر تلخ کرد، خواب از چشم خیرخواهان نظام اسلامی ربود، به اعتبار نهادهای عالی کشور لطمه زد؛ و این‌ همه، چیزی نبود که هیچ یک از دو وجود گرانمایه، به ذره‌ای از آن رضا داشته‌اید و دارید.
کنایه‌ صادقی به انتقادات آیت‌اله یزدی از لاریجانی
یک نماینده مجلس با اشاره به انتقادات آیت اله یزدی به آملی لاریجانی گفت: هر چیزی یک زمانی دارد ‌و وقتی در زمان مناسب خودش اقدام و برخورد نمی‌شود و از وقت مناسب فاصله پیدا می‌کند عملا تاثیری ندارد و این شائبه ایجاد می‌شود که شاید مطرح کردن آن بیش‌تر جنبه سیاسی دارد تا جنبه اصلاحی. محمود صادقی  اظهار داشت: مفاد حرف آیت اله یزدی درست است ولی چرا زمانی که فرد در مصدر کار است آن موقع نقد نمی‌شود و اتفاقا به شدت منتقدین در همان زمان مورد تخریب قرار گرفتند. وی بیان کرد: سال‌های سال است که انتقاداتی نسبت به اعمال قوه قضاییه و رییس سابق مطرح بوده است و بعضی از چیزهایی که الان آقایان مطرح می‌کنند همان موقع هم در مرعا ‌و منظر شان در حال انجام بود. دلیل اینکه چرا آن موقع مغفول واقع شده و دیده نشده است و در زمان دیگری آن هم به شکل نسبتا اغراق شده بیان می‌شود جای سوال دارد. صادقی تاکید کرد: اینگونه رفتار این سوال را ایجاد می‌کند که شاید انگیزه‌ها انگیزه‌ی اصلاحی نباشد و مقاصد سیاسی و جناحی مطرح باشد. وی در مورد عملکرد صداوسیما در همین زمینه گفت: زمانی که بنده موضوع حساب‌ها را مطرح کردم خود صداوسیما واکنش‌های منفی و تخریب‌های را علیه بنده داشت ولی الان هر نکته‌ای را که شاید تخلف هم نباشد بزرگ و مطرح می‌کنند. این رفتار نیز این سوال را مطرح می‌کند که چرا تغییر رویه داده اند؟ صادقی تصریح کرد: آیت اله یزدی در جایگاهی بودند که تخلفات را می‌دیدند اینکه چرا آن موقع بیان نمی‌کردند جایی سوال دارد؟ انتقاد آزاد است و نباید کسی به صرف انتقاد مورد هجمه قرار گیرد و نباید بیان دیدگاه‌ها را محدود کنیم ولی مسئولیت‌ها در این میان بسیار مهم است. افرادی همانند آقای یزدی اگر سال هاست از جریانی اطلاع داشتند و سکوت کردند بعد این انحراف‌ها ایجاد شده است، باید خودشان پاسخگو باشند. وی تاکید کرد: خود آقای یزدی از کسانی بودند که وقتی به عنوان عضو هیات نظارت شورای نگهبان مسئولیت داشتند و در مقاطعی از برخی از کاندیداها آشکارا حمایت کردند و در سمت عضو جامعه مدرسین با صدور بیانیه از افرادی حمایت کردند اما بعد که اوضاع عوض می‌شود خود وی از منتقدان همین افراد می‌شوند. این نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: این انحرافات از زمانی آغاز می‌شود که خود فرد از حدود قانون تخطی می‌کند جایگاه هایی که جایگاه نظارتی است باید بی طرفانه اینها را ببینند و در زمان خودش مانع آن شوند. وقتی تخلفی شروع می‌شود و در زمان خودش مورد رسیدگی قرار نمی‌گیرد و کسی حرف نمی‌زند به اینجا کشیده می‌شود. در این دوره هشت ساله و البته قبل از آن به محض اینکه فرد انتقادی می‌کرد به سرعت پرونده تشکیل می‌شد. از خود بنده بیش از ۲۰شکایت از طرف قوه قضاییه انجام شده است آن هم به این دلیل که یا در نطقم یا در مطلبی موضوعی را بیان کرده ام.
دفاع عضو جامعه روحانیت مبارز از اظهارات یزدی
 عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد که مراجع هنوز به همان حوزه همیشگی اتکا دارند و بنابراین، این نهاد باید همچنان در سادگی باقی بماند. طلبه‌ای که در حوزه مجلل و پر امکانات درس بخواند، به هیچ عنوان نمی‌تواند درست‌تربیت شود و البته استقبالی از این حوزه‌ها نیز معمولا نخواهد شد. فراتر از آملی لاریجانی برخی دیگر نیز در قم حوزه‌های مجلل شاخته‌اند که غالبا با استقبال همراه نشده است. حجت الاسلام حسین ابراهیمی، در ارتباط با اظهارات منتسب به آیت اله محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین علیه آیت اله آملی لاریجانی تاکید کرد: تا کنون با او معاشرت و ارتباط کاری‌ نداشته‌ام‌  اما اجمالا بر حسب اعتماد مقام معظم رهبری که لاریجانی را به عنوان رییس قوه قضاییه، عضو شورای نگهبان و رییس مجمع تشخیص مصلحت منصوب کرده‌اند، احترام قائلیم. لذا احترام ما به‌خاطر اعتماد مقام معظم رهبری به او است. این چهره اصول‌گرا با بیان اینکه حوزه هایی همچون دارالشفا و فیضیه باید الگو باشند، تصریح کرد: سخنانی که  آیت اله یزدی در مورد حوزه مجلل آقای آملی بیان کردند را دیگران هم در حوزه گفته اند، یعنی در حوزه هم نسبت به این حوزه عکس‌العمل وجود داشته است. واقعیت این است که ساختمانی که آقای لاریجانی برای حوزه علیمه ساختند، مقداری شبهه ایجاد کرد. مصلحت نیست حوزه‌های علمیه به سمت تشریفات بروند و باید همان سادگی همیشگی در این نهاد متولی مذهبی حفظ شود. علمای بزرگی همانند حضرت امام خمینی (ره) یا سایرین، همگی از همین حوزه‌های خلاصه ساده برخاسته‌اند و هیچ یک از در حوزه‌های مجلل و لوکس حضور نداشته‌اند. این عضو جامعه روحانیت مبارز، در ادامه تاکید کرد: در مقاطعی رژیم پهلوی نیز اقداماتی را در زمینه مجلل‌سازی و پرتشریفات کردن حوزه‌ها انجام داد اما در آن مقطع اکثریت قاطع طلبه‌ها از حوزه‌های لوکس استقبالی نکردند و کسی در آن‌جا درس نخواند. بنابراین، سادگی روحانیت یک‌مشی تخطی ناپذیر است که از گذشته‌گان به ما رسیده و ما نیز باید آن را حفظ کنیم. آیت‌اله یزدی در اظهارات خود بیش از هر چیزی بر ساده‌زیستی روحانیت به عنوان بخشی جدانشدنی از حوزه‌های علمیه تاکیده کرده است.

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1398/5/30 -  شماره 4495
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۶۶۰۱
سخنگوی وزارت خارجه: نفتکش انگلیسی باید منتظر حکم دادگاه باشد

گام سوم برای کاهش تعهدات در حال طراحی است

گروه سياسي: سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد: ظریف به زودی به برخی از کشورهای آسیایی از جمله چین و ژاپن سفر می‌کند.

 سید عباس موسوی  در نشست خبری در پاسخ به سئوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر این که در جریان مذاکرات تلفنی صورت گرفته بین روسای جمهور ایران و فرانسه، گویی امانوئل مکرون از روحانی برای حضور در اجلاس جی ۶ یا گروه شش دعوت به عمل آورده است، اظهار کرد: در رایزنی‌های تلفنی که بین مقامات کشورها انجام می‌شود طیف مختلفی از موضوعات مطرح می‌شود و در این زمینه که شما اشاره کردید  مطالب مطرح شده تایید نشده است. وی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سئوالی دیگری در مورد این که آیا مذاکرات ایران با کشورهای اروپایی در راستای اجرای تعهدات برجامی از سوی آنها به نتیجه مشخصی رسیده یا نه اظهار کرد: هنوز این رایزنی‌ها و گفت‌وگوها به نتیجه ملموسی نرسیده و اقدام ملموسی از سوی کشورهای اروپایی در راستای اجرای تعهداتشان در برجام جهت راضی کردن ایران انجام نشده است. تلاش‌هایی در حال انجام است و منتظر هستیم ببینیم این تلاش‌های دیپلماتیک به چه نتیجه می‌رسد و سپس بعد از بررسی‌های لازم تصمیم مقتضی در این زمینه گرفته می‌شود.
موسوی همچنین با بیان این که گام سوم ایران برای کاهش تعهدات برجامی‌اش متناسب با شرایط پیشروی ایران و کشورهای باقی مانده در برجام در حال طراحی است در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که گفته می‌شود بین ایران و آمریکا در موضوع طالبان و مذاکرات صلح افغانستان پیام‌هایی رد وبدل شده است گفت: چنین موضوعی را بعید می‌دانم.این دیپلمات کشورمان همچنین در مورد وضعیت نفتکش انگلیسی متوقف شده در ایران اظهار کرد: همانطور که پیش از این گفتیم ارتباط خاصی بین توقیف این دو نفتکش وجود ندارد ما مواضع خود را در ارتباط با اقدام غیر قانونی که در ارتباط با توقیف نفتکشی که حامل نفت ایران بود اعلام کرده‌ایم و این مواضع به اثبات رسید و اکنون شاهد این هستیم که این نفتکش آزاد شده است.وی ادامه داد: نفتکش انگلیسی توقیف شده در ایران چندین تخلف دریایی دارد این تخلفات در حال رسیدگی است و باید در مورد وضعیت این کشتی منتظر حکم دادگاه بود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سئوال که با توجه به حرکت نفتکش آدریان دریا از منطقه جبل الطارق آیا این امکان وجود دارد که آمریکایی‌ها با توجه به حکم دادگاهی در این کشور این نفتکش را در آب‌های بین المللی توقیف کند و آیا اصولا آمریکا می‌تواند چنین اقدامی را انجام دهد گفت: قطعا خیر اگر چنین اقدامی صورت گیرد و حتی بیان شود خود یک تهدید امنیت کشتیرانی در آب‌های آزاد است.وی ادامه داد: ایران از طریق مجاری رسمی خود به ویژه سفارت سوییس در تهران هشدارهایی را به آمریکایی‌ها در این زمینه داده و اعلام کرده که اگر چنین چیزی را مرتکب شود با عواقب سنگینی مواجه می‌شوند.سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد وضعیت نفتکش گریس یک که به آدریان دریا تغییر نام داده است، تصریح کرد: مبنای اقدامی که دولت انگلیس و دولت منطقه جبل الطارق در مورد این کشتی انجام داد غیرقانونی بود. ایران آن را رایزنی دریایی عنوان کرد چرا که هیچ یک از قوانین و مقررات دریانوردی به دولتی اجازه نمی‌دهد که این گونه اقدامات غیرقانونی انجام دهد. ایران از طریق تلاش‌های دیپلماتیک و حقوقی که انجام داد توانست حکم رفع توقیف این کشتی را بگیرد این کشتی در حال حرکت در مسیر خود است.
وی همچنین درخواست آمریکایی‌ها در مورد توقیف این نفتکش را غیرقانونی عنوان کرد و در بخش دیگری از صحبت‌های خود ادامه داد: مقام قضایی دولت جبل‌الطارق با رد درخواست آمریکایی‌ها و طرح این استدلال که این موضوع براساس تحریم‌های یکجانبه آمریکا صورت گرفته است حکم به رفع توقیف این کشتی را داد این موضوع را در کنار حکم دادگاه برزیل قرار می‌دهم که در آن دادگاه حکم بر آن داده شد که به کشتی ایرانی که حامل غلات بود سوخت داده شود اینها همه نشان می‌دهد که حنای آمریکایی‌ها در تحمیل تحریم‌های یکجانبه خود رنگی ندارد و آنها (آمریکایی‌ها) باید متوجه شده باشند که قلدری و یکجانبه گرایی در دنیای امروز جای ندارد.موسوی ادامه داد: امیدواریم سایر کشورها نیز براساس اصول قانون‌مدارانه در برابر تحریم‌های آمریکا بایستند و تاکید کنند که این تحریم‌ها مشروعیت قانونی ندارد.

 

 

دفاع یک عضو جامعه روحانیت مبارز از اظهارات یزدی؛
واکنش‌‌ها به مناقشه لاریجانی-یزدی

گروه سیاسی:  در ادامه واکنش‌ها به درگیری لفظی صادق لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، و محمد یزدی، عضو شورای نگهبان، برخی از روحانیان و چهره‌های اصول‌گرایان  از یکی از دو طرف حمایت کردند و برخی دیگر نیز از این دو مقام ارشد جمهوری اسلامی خواستند به جدال لفظی خود پایان دهند.
از جمله علی‌‌اکبر مسعودی‌ خمینی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، این درگیری لفظی را «به ضرر انقلاب و اسلام» خواند و احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به «شرایطی که مردم آن‌قدر گرفتاری دارند» تنش مقام‌های ارشد نظام را «نادرست و غیرعقلانی» توصیف کرد. دبیر شورای نگهبان نیز گفت: دشمنان طمع و شادی نکنند و دل به اختلافات ظاهری نبندند؛ مسئولان در عین اختلاف نظر و سلیقه، در راه آرمان‌های انقلاب و دشمنی با دشمنان، یکدل و یکصدا هستند. جنتی  تأکید کرد: دشمنان طمع و شادی نکنند و دل به اختلافات ظاهری نبندند؛ مسئولان در عین اختلاف نظر و سلیقه، در راه آرمان‌های انقلاب و دشمنی با دشمنان، یکدل و یکصدا هستند. علی مطهری هم گفت: بنده گفتم بهتر است این مباحث را خصوصی مطرح کنند و به رسانه‌ها نکشانند، وقتی مردم ببینند مقام‌های عالی نظام در مقابل هم قرار می‌گیرند مخصوصا وقتی که روحانی هم باشند اثر خوبی ندارد. در نتیجه بهتر است این مسائل به طور خصوصی بین خودشان مطرح شود. حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی هم اظهار داشت:‌ البته واقعیت امر این است که روحانیت قداستش نباید شکسته شود. اگر چنانچه امری به نظر بعضی‌ها منکر رسید آن منکر را باید نهی کرد.بنده اهمیت موضوع پس پرده را نمی‌دانم و گاهی پس پرده آنقدری مهم است که شاید چاره‌ای جز اینکه علنی گفته شود نبینند.
 آیت‌اله علی‌اکبر رشاد  رییس شورای حوزه‌های علمیه استان تهران و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی   نیز در متنی نوشت: توقع نمی‌رفت چنین رفتار خسارتباری از سوی دو مجتهد کاردیده‌ قضا و مصلحت‌شناس صادر شود. آن‌چه در این میانه سوخت، ایمان مردم مؤمن، اعتماد نسل جوان، سرمایه‌ اجتماعی جبهه‌ انقلاب، و حیثیت دو رجل مجاهد بود. این حریق سرمایه‌سوز و حادثه‌ خسارتبار، طی این آنات و ایام، خوراک مطلوب و مطبوعی برای رسانه‌های معاند فراهم آورد، موجب شادمانی دشمنان دین و انقلاب گشت، کام مردم متدین و ولایی را در آستانه‌ عید اله الاکبر تلخ کرد، خواب از چشم خیرخواهان نظام اسلامی ربود، به اعتبار نهادهای عالی کشور لطمه زد؛ و این‌ همه، چیزی نبود که هیچ یک از دو وجود گرانمایه، به ذره‌ای از آن رضا داشته‌اید و دارید.
کنایه‌ صادقی به انتقادات آیت‌اله یزدی از لاریجانی
یک نماینده مجلس با اشاره به انتقادات آیت اله یزدی به آملی لاریجانی گفت: هر چیزی یک زمانی دارد ‌و وقتی در زمان مناسب خودش اقدام و برخورد نمی‌شود و از وقت مناسب فاصله پیدا می‌کند عملا تاثیری ندارد و این شائبه ایجاد می‌شود که شاید مطرح کردن آن بیش‌تر جنبه سیاسی دارد تا جنبه اصلاحی. محمود صادقی  اظهار داشت: مفاد حرف آیت اله یزدی درست است ولی چرا زمانی که فرد در مصدر کار است آن موقع نقد نمی‌شود و اتفاقا به شدت منتقدین در همان زمان مورد تخریب قرار گرفتند. وی بیان کرد: سال‌های سال است که انتقاداتی نسبت به اعمال قوه قضاییه و رییس سابق مطرح بوده است و بعضی از چیزهایی که الان آقایان مطرح می‌کنند همان موقع هم در مرعا ‌و منظر شان در حال انجام بود. دلیل اینکه چرا آن موقع مغفول واقع شده و دیده نشده است و در زمان دیگری آن هم به شکل نسبتا اغراق شده بیان می‌شود جای سوال دارد. صادقی تاکید کرد: اینگونه رفتار این سوال را ایجاد می‌کند که شاید انگیزه‌ها انگیزه‌ی اصلاحی نباشد و مقاصد سیاسی و جناحی مطرح باشد. وی در مورد عملکرد صداوسیما در همین زمینه گفت: زمانی که بنده موضوع حساب‌ها را مطرح کردم خود صداوسیما واکنش‌های منفی و تخریب‌های را علیه بنده داشت ولی الان هر نکته‌ای را که شاید تخلف هم نباشد بزرگ و مطرح می‌کنند. این رفتار نیز این سوال را مطرح می‌کند که چرا تغییر رویه داده اند؟ صادقی تصریح کرد: آیت اله یزدی در جایگاهی بودند که تخلفات را می‌دیدند اینکه چرا آن موقع بیان نمی‌کردند جایی سوال دارد؟ انتقاد آزاد است و نباید کسی به صرف انتقاد مورد هجمه قرار گیرد و نباید بیان دیدگاه‌ها را محدود کنیم ولی مسئولیت‌ها در این میان بسیار مهم است. افرادی همانند آقای یزدی اگر سال هاست از جریانی اطلاع داشتند و سکوت کردند بعد این انحراف‌ها ایجاد شده است، باید خودشان پاسخگو باشند. وی تاکید کرد: خود آقای یزدی از کسانی بودند که وقتی به عنوان عضو هیات نظارت شورای نگهبان مسئولیت داشتند و در مقاطعی از برخی از کاندیداها آشکارا حمایت کردند و در سمت عضو جامعه مدرسین با صدور بیانیه از افرادی حمایت کردند اما بعد که اوضاع عوض می‌شود خود وی از منتقدان همین افراد می‌شوند. این نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: این انحرافات از زمانی آغاز می‌شود که خود فرد از حدود قانون تخطی می‌کند جایگاه هایی که جایگاه نظارتی است باید بی طرفانه اینها را ببینند و در زمان خودش مانع آن شوند. وقتی تخلفی شروع می‌شود و در زمان خودش مورد رسیدگی قرار نمی‌گیرد و کسی حرف نمی‌زند به اینجا کشیده می‌شود. در این دوره هشت ساله و البته قبل از آن به محض اینکه فرد انتقادی می‌کرد به سرعت پرونده تشکیل می‌شد. از خود بنده بیش از ۲۰شکایت از طرف قوه قضاییه انجام شده است آن هم به این دلیل که یا در نطقم یا در مطلبی موضوعی را بیان کرده ام.
دفاع عضو جامعه روحانیت مبارز از اظهارات یزدی
 عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد که مراجع هنوز به همان حوزه همیشگی اتکا دارند و بنابراین، این نهاد باید همچنان در سادگی باقی بماند. طلبه‌ای که در حوزه مجلل و پر امکانات درس بخواند، به هیچ عنوان نمی‌تواند درست‌تربیت شود و البته استقبالی از این حوزه‌ها نیز معمولا نخواهد شد. فراتر از آملی لاریجانی برخی دیگر نیز در قم حوزه‌های مجلل شاخته‌اند که غالبا با استقبال همراه نشده است. حجت الاسلام حسین ابراهیمی، در ارتباط با اظهارات منتسب به آیت اله محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین علیه آیت اله آملی لاریجانی تاکید کرد: تا کنون با او معاشرت و ارتباط کاری‌ نداشته‌ام‌  اما اجمالا بر حسب اعتماد مقام معظم رهبری که لاریجانی را به عنوان رییس قوه قضاییه، عضو شورای نگهبان و رییس مجمع تشخیص مصلحت منصوب کرده‌اند، احترام قائلیم. لذا احترام ما به‌خاطر اعتماد مقام معظم رهبری به او است. این چهره اصول‌گرا با بیان اینکه حوزه هایی همچون دارالشفا و فیضیه باید الگو باشند، تصریح کرد: سخنانی که  آیت اله یزدی در مورد حوزه مجلل آقای آملی بیان کردند را دیگران هم در حوزه گفته اند، یعنی در حوزه هم نسبت به این حوزه عکس‌العمل وجود داشته است. واقعیت این است که ساختمانی که آقای لاریجانی برای حوزه علیمه ساختند، مقداری شبهه ایجاد کرد. مصلحت نیست حوزه‌های علمیه به سمت تشریفات بروند و باید همان سادگی همیشگی در این نهاد متولی مذهبی حفظ شود. علمای بزرگی همانند حضرت امام خمینی (ره) یا سایرین، همگی از همین حوزه‌های خلاصه ساده برخاسته‌اند و هیچ یک از در حوزه‌های مجلل و لوکس حضور نداشته‌اند. این عضو جامعه روحانیت مبارز، در ادامه تاکید کرد: در مقاطعی رژیم پهلوی نیز اقداماتی را در زمینه مجلل‌سازی و پرتشریفات کردن حوزه‌ها انجام داد اما در آن مقطع اکثریت قاطع طلبه‌ها از حوزه‌های لوکس استقبالی نکردند و کسی در آن‌جا درس نخواند. بنابراین، سادگی روحانیت یک‌مشی تخطی ناپذیر است که از گذشته‌گان به ما رسیده و ما نیز باید آن را حفظ کنیم. آیت‌اله یزدی در اظهارات خود بیش از هر چیزی بر ساده‌زیستی روحانیت به عنوان بخشی جدانشدنی از حوزه‌های علمیه تاکیده کرده است.

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد