کورنل فروتا در مورد ادعاهای مطرحشده در خصوص «تورقوزآباد» گفت: اینکه این موضوع را ۷ نوامبر به شورای حکام گزارش کردهام، نشانگر آن است که با ایران به مرحلهای رسیدهایم که لازم است شورای حکام این تشویق و تأکید به همکاری را انجام دهد. وی در خصوص اینکه آیا احتمال بازگشایی پرونده موسوم به «ابعاد احتمالی نظامی برنامه هستهای ایران» وجود دارد یا نه، گفت: این موضوعی مربوط به شورای حکام آژانس است و او در این رابطه گمانهزنی نمیکند. فروتا در ارتباط با سفر هفته آینده هیأت آژانس به ایران گفت: این سفر در چارچوب گفتوگوهای مداوم این نهاد و به ریاست مسئول پادمانهای آژانس انجام میگیرد و آژانس انتظار دارد که طرف ایرانی در این سفر در خصوص موضوعی که او به اطلاع شورای حکام رسانده، شفافسازی کند.از فروتا در مورد احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل نیز سئوال شد. او در مورد اینکه چه کسی باید در این رابطه تصمیمگیری کند، گفت: این مسئلهای مربوط به اجرای ساز و کارهای پادمانی در کشورهای عضو است و اختیار آن با شورای حکام است. شورای حکام اختیار قضاوت در خصوص وضعیت اجرای ساز و کارهای پادمانی در یک کشور عضو را دارد.فروتا به تفکیک میان وضعیت برجام و ادعاهای مطرحشده در خصوص «تورقوزآباد» پرداخت و گفت: موضوعی که به اطلاع شورای حکام رساندهام، مربوط به مسئله «کامل بودن» بیانیههای ایران است. دلیل ارجاع این موضوع به شورای حکام این بوده است که تیم بازرسی و سرپرست آژانس احساس کردهاند تلاشها برای شفافسازی در این خصوص نیازمند حمایت شورای حکام است تا بتوان این موضوع را «بر اساس رویههای پادمانی» شفافسازی کرد. این موضوع مختص ایران نیست و هر زمان که مدیر کل به این نتیجه برسد که شفافسازی یک موضوع به حمایت شورای حکام نیاز دارد، آن موضوع را به این شورا ارجاع میکند.فروتا در مورد اینکه آیا ذرات اورانیوم ادعایی در تورقوزآباد «تهدید اشاعهای» به شمار میآیند، گفت تا زمانی که از سوی ایران شفافسازی نشده و تهران در این مورد توضیح نداده باشد، نمیتواند در این خصوص اظهار نظر کند. او گفت به همین دلیل است که خواهان «تعامل پویا» با ایران است تا بتوان در این خصوص به یک نتیجه روشن رسید.فروتا در خصوص اخراج یک بازرس این نهاد از ایران نیز گفت تهران به دلیلی برای مدتی از خروج یک بازرس آژانس ممانعت کرده و این موضوع برای این نهاد «غیر قابل قبول» است. او با بیان اینکه آژانس با روایت ایران در خصوص عملکرد این بازرس موافق نیست، مدعی شد که این نهاد در تحقیقات اولیه خود نشانهای مبنی بر اینکه این فرد آنطور که ایران گفته با خود مواد منفجره به همراه داشته، نیافته است.
مدیرکل موقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای خطاب به شورای حکام خواستار همکاری کامل و بجای ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد. کورنل فروتا، در این بیانیه آورده است: همانطور که در تاریخ هفتم نوامبر به استحضار شورای حکام رساندم، ذرات اورانیوم طبیعی با منشا انسانی در یک مکان اعلام نشده به آژانس در ایران یافت شده است.فروتا با بیان این که «ما از آن زمان به تعاملات خود با ایران ادامه دادهایم» ادعا کرد: اما اطلاعات بیشتری دریافت نکردهایم و این مسئله حل نشده باقی مانده است.مدیرکل موقت آژانس افزود: الزامی است که ایران سریعا برای حل این مسئله با آژانس همکاری کند. من از ایران میخواهم که همکاری کامل و بجایی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اجرای توافق جامع پادمان و پروتکل الحاقی داشته باشد.
آمریکا: همچنان آماده مذاکره با ایران هستیم
نماینده آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی بدون اشاره به حق ایران برای کاهش اجرای تعهدات برجامی خود در پی عدم پایبندی دیگر طرفین این توافق بینالمللی از افزایش غنیسازی در کشورمان انتقاد کرد و خواستار بازگشت ایران از این اقدامات شد. جکی وولکات از جامعه بینالملل خواست تا به صورت یک صدا روی لزوم بازگشت ایران از این اقدامات پافشاری کنند.جکی وولکات ، جمهوری اسلامی را به داشتن سابقه پنهان کاری و فریبکاری درباره فعالیتهای هستهایاش متهم کرد و در راستای سیاستهای ایرانهراسی آمریکا گفت: باید اطمینان یافت که ایران از تلاشهای آژانس برای راستیآزمایی منحرف نشود.وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اقدامات ایران تنها موجب افزایش انزوای سیاسی و اقتصادی این کشور خواهد شد، مدعی شد: آمریکا آماده مذاکرات بدون پیش شرط با ایران درباره موضوعاتی است که جمهوری اسلامی را از جامعه بینالملل جدا میکند. ما همچنان به ایران احتمال عادیسازی کامل روابط و لغو تحریمها را به ایران ارائه میدهیم.
آمریکا، آذری جهرمی را تحریم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد «محمد جواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران را به فهرست تحریمها اضافه کرد. دولت آمریکا در روزهای گذشته خواستار توقف قطع اینترنت در ایران شده است. این درخواست در حالی مطرح شده که واشنگتن راه مبادلات کالاهای ضروری و حتی تجارت کالاهای بشردوستانه با ایران را سد کرده است. حساب کاربری وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه با بیان اینکه ۹۰ ساعت از قطع اینترنت در ایران میگذرد خواستار «احترام به مردم ایران» شده بود.
فرمانده عملیات بسیج: فقط خدا ما را نجات داد
فرمانده عملیات سازمان بسیج کشور گفت: ما در ذیل ولایت هستیم و هرکه در خدمت نظام گام برمی دارد دستش را میبوسیم و آنهایی که رانت بازی میکنند باید تکلیفشان را مشخص کنیم.
سردار سالار آبنوش با بیان اینکه دفع فتنه چیزی غیر از توجهات خدا و عنایات امام زمان (عج) نبود، اضافه کرد: هماهنگیهای عجیب و غریبی در فتنه جاری شکل گرفته و فقط منتظر یک جرقه بودند تا کشور را نابود کنند که اطلاعات تکمیلی پس از اعترافات اعلام خواهد شد.وی با بیان اینکه اینترنت با تاخیر قطع شد، اما باز کمک شد تا ساماندهی پیچیده این گروهها بهم بریزد، با بیان اینکه معجزهها را در فتنه و انقلاب دیده بودم، اما این فتنه، فتنه دیگری بود، تاکید کرد: به عنوان کسی که در صحنه بودم معتقدم فقط خدا ما را نجات داد .وی اظهار کرد: برخی معترض هستند که چرا مقام معظم رهبری از رخداد گرانی بنزین دفاع کردند، درپاسخ میگوییم که همه ما در سختی هستیم، اما ایشان از ما بیشتر در معرض ناراحتی بودند و اگر تدابیر مقام معظم رهبری نبود خواستههای فتنهگران محقق میشد چرا که در محاسبات خود گمان میکردند که رهبری به خاطر فشار به اقشار ضعیف اعتراض خواهند کرد که ایشان با تدبیر نقشه آنها را برملا کردند.