از طرفی عادی پنداری برخیها موجب شد تا دوباره کرونا از غفلت ایرانیان سوء استفاده کند و خیز جدید بردارد به شکلی که بیشتر استانهای کشور به رنگ قرمز یا نارنجی هستند و وضعیت اصلا خوب نیست.کرونا روزی بیش از ۲۰۰ خانواده را داغدار میکند، برخیها در تعطیلات آخر هفته که منتهی به عید سعید غدیر شده است، بار سفر بستهاند تا خستگی این چند ماه را این گونه بر زمین گذارند، این در حالی است که سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد ۲۶ استان در وضعیت قرمز و یا شرایط هشدار قرار گرفته اند.
۲۷۱ شهرستان کشور در وضعیت هشدار و قرمز کرونایی
سخنگوی وزارت بهداشت از وضعیت قرمز و هشدار کرونایی ۲۷۱ شهرستان کشور خبر داد و گفت: باید توجه کرد که در حال حاضر ۱۷۰ شهرستان در کشور در وضعیت قرمز و ۱۰۱ شهرستان در وضعیت هشدار قرار دارند.لاری افزود: تا دیروز ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۱۷ هزار و ۴۸۳ نفر رسید و متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۷ هزار و ۸۰۲ نفر رسید. وی بیان کرد:استانهای مازندران، تهران، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، قم، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند. وی با بیان اینکه طبق گزارشات واصله ۲۰ تا ۳۰ درصد موارد ابتلاء و بستری مربوط به مسافرانی هستند که به شهرهای گیلان سفر کرده اند، گفت: بنابراین درخواستمان از مردم آن است که از هر گونه سفر غیرضروری به خصوص در تعطیلات پیش رو به این استان جدا خودداری کنند.
همچنین معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۷۲ میلیون ایرانی در استانهای با وضعیت قرمز و هشدار کرونایی زندگی میکنند و تهران هم به منبع آلوده کرونا در کشور تبدیل شده است، از طرفی استانهای مسافر پذیر هم حال و روز خوبی ندارند. به گفته حریرچی سالانه ۳۸۰ هزار مرگ و میر داریم و در حال حاضر ۲۰ درصد موارد مرگ و میر ما را بیماری کرونا به خود اختصاص داده است.وی بیان کرد: روزانه تقریبا ۴۰۰۰ نفر فرد مشکوک و یا کرونا مثبت را بستری میکنیم تا زمانیکه ابتلا و بستری صعودی است، دو تا سه هفته بعد مرگهای ناشی از بیماری نیز افزایش مییابد. زیرا پنج تا ۱۰ درصد افرادی که در بیمارستان بستری میشوند، فوت خواهند کرد. تا زمانیکه بستری کاهش نیابد، مرگ ۲۰۰تایی مهمان ماست.
بیماران بدحال کرونا در بیمارستانها افزایش یافتهاند
معاون سازمان نظام پزشکی گفت: الگوی ورود بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانها تغییر کرده و تعداد بیماران بدحال که نیازمند آی سی یو هستند، بیشتر شده، به همین علت با کمبود تخت آی سی یو در کشور مواجه هستیم.علیرضا سلیمی افزود: تعداد تختهای آی سی یو در کشور را بر پایه یک زندگی عادی و نیازهای عادی دیده بودیم اما اکنون شرایط فرق کرده و سختتر شده است و این تعداد نیرو و وسایل جوابگو نیست. وی گفت:لحظات سختی را برای تصمیم گیری خالی کردن تختهای آی سی یو و انتخاب بیماران جدید سپری میکنیم، به حال باید این بخشها را مدیریت کنیم یکی از کمبودهایی که اکنون جدی است، مشکل کمبود نیروی انسانی در بخشهای مراقبتهای ویژه جدی است و این کمبود اعم از پرستار و پیراپزشکان بیشتر است و این نیروها خسته و فروسوده شده اند، خستگی ایمنی بدن را پایین میآورد و امکان ابتلا به بیماری با وجود وسایل محافظت شخصی بیشتر میشود.وی گفت: مشکلات مالی و سختی کار به خصوص برای دستیاران بسیار بیشتر است و امیدواریم مسئولان با درایت در وزارت بهداشت و بیمارستانها به وضعیت این نیروها توجه کنند.در شرایط پاندمی میزان فرسودگی و ابتلا در افراد و کادر درمان بیشتر است. افرادی که در آی سی یو کار میکنند ۳ برابر افراد عادی به بیماری مبتلا میشوند. افرادی که بیمار میشوند ممکن است بعد از در یک دوره ۱۴روزه آزمایش کرونای آنها منفی میشود اما ماهها طول میکشد تا دوباره به شرایط عادی برگردند و توان کار لازم را پیدا کنند.
آمار جهانی کرونا
تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار مبتلایان کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۱۸ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۳۷۸ نفر رسیده و مرگ ۷۰۴ هزار و ۳۶۵ نفر در اثر این بیماری نیز تأیید شده است.روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.آمریکا همچنان درصدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است.از سوی دیگر برزیل و هند به لحاظ تعداد مبتلایان به ترتیب در رتبههای دوم و سوم جای گرفتند و برزیل، مکزیک و انگلیس نیز پس از آمریکا به ترتیب بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص دادهاند.ایران هم با ۳۱۴ هزار و ۷۸۶ مبتلا در رتبه یازدهم جدول کشورهای درگیر کرونا در جهان قرار گرفته است.