یک تحلیلگر مسائل بینالملل از جمله کارشناسانی است که امید دارد این سفر دستاوردهای قابل توجهی داشته باشد.حسن هانیزاده گفت: «سفر سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران به نیویورک به منظور شرکت در نشست مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد فرصت مناسبی است برای اینکه رئیسجمهور با استفاده از تریبون سازمان ملل بتواند دیدگاه حقیقی جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف سیاسی، وضعیت منطقه و برجام را بیان کند.»وی افزود: «این سفر قطعا اهمیت بالایی دارد و رئیسجمهور ایران دیدارهایی نیز در حاشیه آن با سران کشورهای اروپایی خواهد داشت.»هانی زاده افزود: «به نظر میرسد که شرایط به نحوی است که دیدار رئیسی با سران کشورهای مختلف موجب تغییر رویکردی از سوی اروپاییها نسبت به توافقنامه برجام شود. به این خاطر که ایران در طول سالهای گذشته به همه تعهدات خود عمل کرده است و توپ الان در زمین آمریکا و کشورهای اروپایی است. قطعا رئیسجمهور در سخنرانی خود مجمع عمومی هم به این مساله اشاره خواهد کرد و شرایطی فراهم خواهد ساخت تا کشورهای اروپایی بتوانند از رهگذر فشار به آمریکا به لغو بسیاری از تحریمها اقدام کنند.» این کارشناس مسائل بینالمللی همچنین گفت: «رویکرد دولت بایدن نیز آن است که بتواند برجام را حفظ کند و شرایطی فراهم آورد که ایران همکاری خود با آژانس بینالمللی و کشورهای اروپایی در حوزه برجام ادامه دهد لذا این سفر بسیار مهم، سرنوشت ساز و تاریخی خواهد بود. به ویژه اینکه این نخستین سفر رئیسجمهور به سازمان ملل است.»وی ادامه داد: «گمانهزنیهایی وجود دارد که آقای رئیسجمهور با جو بایدن رئیسجمهور آمریکا دیدار کند اما احتمال آن بسیار بسیار ضعیف است و آقای رئیسی جمهور به خاطر رویکرد منفی و موضعگیری تهاجمی تیم جو بایدن نسبت به ایران به این دیدار تمایل ندارد. لذا نتایج این سفر تاثیر مستقیمی بر رخدادهای منطقهای ایران مخصوصا در حوزه برجام خواهد داشت.»
از سوی دیگر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ادعای بیفایده بودن دیدار با رئیسجمهور ایران در نیویورک برای حصول توافق در موضوع مذاکرات وین، مدعی شد که از نظر او احتمال هیچ پیشرفتی در اینخصوص نیست.«جوزپ بورل» در مصاحبه با نشریه «پالتیکو» گفت که حتی دیدارهای هفته پیشرو در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک نیز نمیتواند پیشرفتی در مذاکرات و احتمال حصول توافق در موضوع هستهای ایران حاصل کند.وی با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا در هفتههای اخیر در تلاش برای مجاب کردن همه طرفها جهت طی کردن آخرین گامها برای «احیای توافق هستهای ایران» بوده، گفت که از نظر او احتمال هیچ پیشرفت بزرگی در اینخصوص و مذاکرات وین وجود ندارد.این مقام ارشد اروپایی در حاشیه حضور در نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به پالتیکو گفت: «در سه ماه گذشته، تعاملها و فرآیند چند مرحلهای، در حال همگرایی بود. فعالیتها بین طرفها باعث بهبودی نتیجه شده بود؛ ولی در چند هفته گذشته، مسئله دیگر این نبود. ما اکنون در بنبست قرار داریم. ما متوقف شدهایم».بورل اظهار داشت: «پیشنهاد و درخواست قبلی که توسط طرف ایرانی مطرح شد، فایدهای برای رسیدن به یک توافق نداشت و اینکه برخی میگویند ممکن است این هفته اتفاقی بیفتد، من که چنین گمان نمیکنم».وی از پاسخ به این سئوال پالتیکو که آیا شخصاً آماده دیدار با «سید ابراهیم رئیسی» ریاست جمهوری اسلامی ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل هست، طفره رفت و مدعی شد: «آنها (ایران) قولهایی به من داده بودند؛ وقتی که به دوحه سفر کردند، وقتی که به وین رفتند. گمان نمیکنم که دیدار با رئیسجمهور [رئیسی] هم بتواند چیزی را حل کند».
یک فعال سیاسی اصولگرا نیز معتقد است: حضور رئیسجمهور در نیویورک با نطق در مجمع عمومی سازمان ملل و نشستهای دیپلماتیک همراه خواهد بود. این یک فرصت بینالمللی مهم برای ایران محسوب میشود چون رئیسجمهور کشورمان میتواند با تبیین دقیق و درست مواضع و دیدگاههای جمهوری اسلامی به بسیاری از فضاسازیهای ضدایرانی پاسخ دهد و آنها را خنثی کند.سیدحسین نقوی حسینی خبرسازیها و شایعه پراکنیهای رسانههای معاند علیه جمهوری اسلامی ایران را غلط و نادرست خواند و ادامه داد: در عین حال که قبول داریم نقطه ضعفها و اشکالاتی در اداره کشور وجود دارد ولی این ضعفها و اشکالات در همه کشورهای دنیا نیز دیده میشود؛ با این وجود غربیها و معاندین با برجسته سازی مسائل میکوشند تصویرسازی نادرستی را در افکارعمومی ایجاد کنند.وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران بنا دارد در عرصه بینالمللی با همه کشورها ضمن تنش زدایی، زمینههای همکاری قوی سیاسی و اقتصادی را تعریف کند. امروز شاهد هستیم ایران مستحکم و پیگیر موضوع مذاکرات هستهای را دنبال میکند و علاقمند به حصول توافق است.وی با اشاره به اقدامات احتمالی معاندین در حین سفر رئیسی به نیویورک ادامه داد: طبیعی است معاندین و مخالفین جمهوری اسلامی ایران ساکت نمینشینند و برای ضربه زدن به کشورمان دست به تحرکات و تجمعاتی میزنند. این تحرکات همیشه و در دوره همه روسای جمهور سابق نیز وجود داشته است. معتقدم آقای رئیسی برای خنثی سازی این حرکتهای حاشیه ساز باید حتما با ایرانیان مقیم خارج کشور و سرمایهگذاران خارجی علاقمند به ورود در بازارهای ایران ملاقاتهای پررنگ و قوی بگذارد. وی تأکید کرد: از شانس آقای رئیسی زمان او عازم سفر به نیویورک شد که در داخل کشور موضوع فوت خانم مهسا امینی پیش آمد و معاندین مشغول فضاسازی رسانهای درباره این موضوع هستند تا با برانگیختن احساسات، افراد را به صحنه بکشانند. معتقدم دستگاه سیاست خارجی به ویژه نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل باید برای مقابله با این تحرکات، ملاقاتهای قوی و درست حسابی را برای رئیسجمهور پیش بینی کنند.نقوی حسینی با اشاره به اهمیت ملاقاتهای دیپلماتیک مهم با روسای جمهور و مقامات عالی رتبه سایر کشورها ادامه داد: غیر از ملاقات با رئیسجمهور آمریکا که نه زمینهاش وجود دارد و نه امکان پذیر است، دیدار با رهبران سایر کشورها به ویژه اعضای شورای امنیت سازمان ملل و روسای سازمانهای بینالمللی آثار و برکات خیلی زیادی برای کشور خواهد داشت.