از سویی دیگر، اعمال تحریمهای تازه دولت آمریکا علیه صادرات نفت ایران، همزمان شده با انتشار گزارشهایی از شکست کامل مذاکرات احیای برجام و این امر ترس از آینده را برای سرمایهگذاران افزایش میدهد. تحلیلگران اعتقاد دارند تا پیش از برگزاری انتخابات میان دورهای کنگره در ماه نوامبر، دستیابی به توافق هستهای، به ویژه بعد از تنشهای سیاسی اخیر در داخل بسیار بعید بهنظر میرسد. البته، این موضوع میزان خرید و فروش را در بازار ارز افزایش نداده است، چرا که به نظر میرسد همه بر این باورند این ارقام هر لحظه امکان تغییر ناگهانی دارد. به هر حال آنچه بازار ارز ایران را پیشبینیناپذیر کرده همزمانی چند مسئله تاثیرگذار بر بازار است؛ به عنوان نمونه، ادامه اعتراضها در كشور میتواند روند طبیعی داد و ستد را متوقف کند.
به هر حال با آغاز روند صعودی قیمت ارز، کارشناسان اقتصادی، مرز ۳۰ هزار تومان را مرز روانی قیمت دانسته بودند و معتقد بودند با عبور دلار از سقف ۳۰ هزار تومان، موجی از خریداران به سمت بازار میآیند تا به امید سرعت گرفتن شیب افزایشی قیمت دلار، به سود بیشتر دست پیدا کنند، اتفاقی که هنوز با وجود عبور دلار از مرز ۳۱ هزار تومان رخ نداده که به گفته کارشناسان، دلیل آن امید به احیای برجام است.
بر اساس تجربیات گذشته، اگر مذاکرات به سمت شکست مطلق پیش برود، احتمال ارزپاشی دولت در بازار به قصد کنترل قیمت وجود خواهد داشت. البته بخشی از تشنج پیشروی بازار نتیجه هجوم احتمالی خریدارانی است که تحتتأثیر شرایط موجودند. هجوم نقدینگی به بازار ارز همان مسئلهای است که کارشناسان معتقدند، دولت توان تابآوری در برابر آن را ندارد و به احتمال زیاد، قیمت ارز با جهشی ناگهانی حتی تا سقف ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان حرکت میکند.