عناوین این صفحه
بهارنیوز
کد خبر: ۱۳۰۸۸۴

تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل!

سعید گیتی آرا

تلخ و ناگوار است که بگوییم بعضی از نسخه‌های اجرایی و یا ایده‌های مسئولین در مواجهه با پاره ای از مسائل، دقیقا مصداق این ضرب المثل قدیمی‌است که «اومدن ابروشو درست کنن، زدن چشمشو کور کردن!» ممکن است بپرسید چرا؟ به این دلیل که ضرب المثل فوق معمولا زمانی کاربرد دارد که فرد یا افرادی در عین اینکه در کاری مهارت ندارند، اما با اعتماد به نفسی بالا وارد آن می‌شوند و دردسرهای زیادی ایجاد می‌کنند. برای نمونه، در حوزه فرهنگی، پخش اعتراف تلویزیونی دختری به نام «سپیده رشنو» که به دلیل آنچه دعوا بر سر حجاب خوانده شده، در بازداشت به سر می‌برد، به قدری زشت، غیرحرفه ای و مذموم بود که خشم جمع قابل توجهی از مردم را برانگیخت. در این میان اما، ضرورت پخش اعتراف یک دختر جوان، همانند تداوم بازداشت او، عقلانیت صحنه گردانان این نمایش را بیش از پیش به چالش کشید و بار دیگر نشان داد که داشتن تخصص مهم تر از هر مقوله دیگر در قبول مسئولیت است و چنانچه افرادی شایسته در جایگاه خود قرار بگیرند، هیچ گاه مدافع ارتکاب منکری بزرگتر، برای بازداشتن دیگران از منکر کوچکتر نخواهند شد. در همین رابطه، اگر بگوییم اقدامی‌که تحت عنوان «اعترافات یک دختر جوان» از رسانه رسمی‌ایران پخش شد، منکری بزرگتر از اصل دعوا داده بود، بیراه نگفته ایم. و انگار «عده ای عادت کرده اند از هر موضوع ساده ای در این مملکت، بحران بسازند.»
به نظر می‌رسد همین مصیبت در حوزه سیاسی نیز وجود دارد. به عنوان مثال، آقایان به جای استقبال از هر گونه نقد و نظارتی، رو به بازداشت منتقدین و محدودسازی گردش اطلاعات آورده اند و گمان می‌کنند که راه حل مناسب، بستن فضا و یا امنیتی کردن آن است. در اینجا نیز با اینکه به زعم خود می‌خواهند نظام را حفظ کنند (ابرو را درست کنند) اما عنصر گرانبهای اعتماد عمومی‌را به جای بازسازی، نابود خواهند کرد(چشم را کور می‌کنند).
در مثالی دیگر، در حوزه اقتصاد نیز پیداست که هنر آقایان جز کور کردن چشم‌ها پس از دستکاری ابرو نبوده است. زیرا با اینکه قرار بود ارز ترجیحی ۴ قلم کالا‌ برداشته و قیمت آنها بالاتر رود، اما می‌بینیم که امروز قیمت بیش از ۴۰۰۰ کالا افزایش یافته و تورم فزاینده گریبان اقشار متوسط و محروم جامعه را گرفته است...و اما در حوزه سیاست خارجی با اینکه وضع مشابه سه نمونه دیگر است، ولی یک تفاوت جالب وجود دارد؛ و آن اینکه همان گروهی که به مخالفت سرسختانه با برجام و ننگین پنداشتن آن مشهور بودند، سکان مذاکرات احیای برجام را در دست گرفته اند! بنابراین تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
۱۴۰۱/۵/۱۹ -  شماره 5184
جستجو
جستجو
بالای صفحه